Στέριωσε… νίκη  με Στεργιόπουλο ο Αστέρας Παστίδας

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πετύχει προχθές ο Αστέρας Παστίδας και μάλιστα στο τοπικό ντέρμπι, απέναντι στον Ηρακλή Μαριτσών. Έχοντας ανεβάσει την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και με σκόρερ το νεαρό επιθετικό του, Χρήστο Στεργιόπουλο, μάζεψε τους πρώτους του βαθμούς.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους που έλεγχαν το ρυθμό του κι είχαν και 2-3 καλές ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Πάττα ζωήρεψαν και ανέλαβαν την πρωτοβουλία.

Αφού δημιούργησαν κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία του Κοσμά, κατόρθωσαν λίγα λεπτά (78’) πριν το τέλος να φτάσουν στο στόχο και στην κατάκτηση της νίκης.
Γενικά παίχθηκε ένα μέτριο σε θέαμα ποδόσφαιρο με λιγοστές φάσεις κι από τις δύο ομάδες.

Φάσεις Γκολ:
14’ Ο Παπακωνσταντής εκτέλεσε φάουλ, αναγκάζοντας το Ροδανάκη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

27’ Ο Ε. Βασιλώττος έβγαλε συρτή σέντρα, αλλά η έμπνευση του Γ. Καρίκη να σκοράρει με το τακουνάκι, δεν του βγήκε κι η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία.

32’ Νέα σέντρα του Ε. Βασιλώττου, κεφαλιά του Παπακωνσταντή πέρασε ελάχιστα άουτ.

68’ Ο Στεργιόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

75’ Ο Παγκράτης επιχείρησε σουτ από δεξιά, αλλά ο Κοσμάς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

78’ Ατομική ενέργεια από τον Πάπα που μπήκε από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα κι ο Στεργιόπουλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφο -ντας το 1-0.

81’ Νέα σέντρα από τον Πάπα, ο Στεργιόπουλος έκανε απευθείας το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Καλύτεροι από τον Αστέρα ήταν οι Καλαγρής, Πάπα και Λολάκης, ενώ από τον Ηρακλή οι Παναγιώτου, Βασιλώττος Ε. και Μπάκης.
Πολύ καλή η διαιτησία των Πατσιόπουλου, Τσέτσου και Μοσχάτου.

Οι συνθέσεις:
Αστέρας Π.: Ροδανάκης, Λυκομέτι, Χαριτάκης, Φελεσάκης, Καρύδης, Ισκάς, Καλαγρής, Πάπα (92’ Κονόμι), Πολυχρόνης (53’ Παγκράτης), Λολάκης, Στεργιόπουλος (80’ λ.τ. Κυπριώτης).

Ηρακλής Μ.: Κοσμάς, Γιαννακόπουλος Στ. (56’ λ.τ. Χατζηκωνσταντής), Παπαγιώτου, Σαχίνης, Καρίκης Γ. Σπ., Μπάκης, Λοιλιάς, Γιαννακόπουλος Γ. (71’ Ανδρεόπουλος), Παπακωνσταντής, Βασιλώττος Ε., Καρίκης Γ.Δ.