Η επιθυμία του Στάθη του «Μέθεξης» έγινε πραγματικότητα - Η πλατεία ήταν γεμάτη!

Η επιθυμία του Στάθη του «Μέθεξης» να γίνει μια συναυλία στα καμένα της Αππολακιάς, του χωριού του δηλαδή έγινε πραγματικότητα το βράδυ της Παρασκευής!

Χωρίς το Στάθη Τριανταφύλλου, που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα αφού  έπαθε έμφραγμα την ώρα που οδηγούσε τη μηχανή του, αλλά με τον Στάθη, πανταχού παρών.

Οι φίλοι που είχε καλέσει ήταν εδώ: ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αγαπητός, η Μιρέλλα Πάχου, τα παιδιά οι μουσικοί που εμφανίζονταν στη Μέθεξη, κι έγινε μια μεγάλη γιορτή που είχε τόσο δυνατή θλίψη μέσα, αλλά και έκρηξη χαράς γιατί ακόμη κι ό,τι χάνεται δεν πάει χαμένο.

«Στείλε ουρανέ μου ένα πουλί…», έτσι ξεκίνησαν στην κηδεία του έτσι και στη συναυλία στα καμένα. Τραγική φιγούρα η μάνα του που άκουγε τους ήχους για το Στάθη από το σπίτι της.

Ο Σωκράτης Μάλαμας, που έλειπε «έστειλε» ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του που το τραγούδησε  ο Πασχαλίδης, αλλά οι πιο ωραίοι από τους πολλούς  φίλους του που βρέθηκαν στην Αππολακιά ήταν οι νεαροί, οι νεαροί που ανέβηκαν στη σκηνή και τα παιδιά που τον έβρισκαν στο μαγαζί φοιτητές, νεαροί Ροδίτες που έριξαν ένα χορό, μα τι χορό και τραγουδούσαν δυνατά τη θλίψη τους.

Η επιθυμία του Στάθη για μια Συναυλία στις Στάχτες εκπληρώθηκε ως φόρος τιμής.    

Ρ. Λ.