Τρεις δράσεις από την Περιφέρεια στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Med

Τρεις δράσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ εγκρίθηκαν για την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου από το πρόγραμμα Interreg med.

Όπως ανακοίνωσε χτες η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Χαρούλα Γιασιράνη,  τα τρία έργα που πήρε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου αφορούν το περιβάλλον και τον τουρισμό, τη δικτύωση των περιοχών που δραστηριοποιούνται οι εταίροι κάθε προγράμματος και την κρουαζιέρα-θαλάσσιο τουρισμό.

«Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών δράσεων για την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε περίπου 500.000 ευρώ και ο χρόνος υλοποίησής τους είναι για την πρώτη, ενάμιση χρόνος, τη δεύτερη δύο χρόνια και την τρίτη δυόμιση χρόνια» δήλωσε η κ. Γιασιράνη ενώ αναφερόμενη σε κάθε μία δράση-έργο είπε ότι «Το πρώτο έργο που εγκρίθηκε έχει σαν κύριο στόχο να ενισχύσει με ισορροπία τα τουριστικά αξιοθέατα σαν πηγή ανάπτυξης, το δεύτερο αφορά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας συνεργατικών σχηματισμών των παραδοσιακών τομέων της Μεσογείου (αγροτοδιατροφή, τουρισμός, κατασκευές).

Το τρίτο έργο έχει να κάνει με την κρουαζιέρα και το θαλάσσιο τουρισμό και είναι μία χαρτογράφηση του τομέα σε έξι χώρες της Μεσογείου την Ισπανία τη Γαλλία την Ιταλία τη Σλοβενία, την Ελλάδα και την Κύπρο»

Σύμφωνα με την ίδια την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε και η δεύτερη πρόσκληση στα Interreg Ελλάδα-Κύπρος που αφορούν τα στρατηγικά έργα. «Έχουμε ένα τρίμηνο μπροστά μας για να υποβάλουμε τις προτάσεις μας, ενώ αναμένουμε τα αποτελέσματα και της πρώτης πρόσκλησης του προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος στο οποίο έχουμε καταθέσει μία πλειάδα από προτάσεις και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου υπολογίζουμε να έχουμε και τα αποτελέσματα από αυτές» δήλωσε η κα Γιασιράνη η οποία υπογράμμισε ότι μέσα από αυτές πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι θα έρθουν στην περιφέρεια για να γίνουν έργα και ανάπτυξης και άυλες ενέργειες που θα δώσουν καινοτομία και νέες δυνατότητες  στην περιοχή μας.