Γιορτή του τένις στη Ρόδο

Πετυχημένο ήταν το Περιφερειακό Τουρνουά Τένις Αιγαίου που διεξήχθη στον νησί μας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν 243 αθλητές-αθλήτριες από το Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πεταλούδων, τη Ροδιακή Ακαδημία Αντισφαίρισης, τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά, τις ακαδημίες τένις των κυρίων Μπότση Μιχαήλ και Μάγου Νικόλαου αλλά και από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κω όπως τον Όμιλο Αντισφαίρισης Καλύμνου «Απόλλων», πλημμύρισαν τα γήπεδα του ΡΟΑ σε «Έλλη» και Καρακόνερο.
Ιδιαίτερα καλό ήταν το κλίμα της διοργάνωσης χάρις στις αυστηρές διαιτησίες και την εφαρμογή των κανονισμών εντός και εκτός γηπέδων, όπως άλλωστε αξίζει στο άθλημα του τένις. Η προσθήκη φέτος στο τουρνουά, κι αγώνων διπλών με σύσταση ομάδων κατόπιν κληρώσεως ανάμεσα σε παιδιά διαφορετικών ομίλων, βοήθησε στην ολοκλήρωση του σκοπού του αθλητισμού και δημιούργησε φιλίες και ευγενή αμιλλα.

Σημαντική επίσης η εναρμόνιση με τις οδηγίες της διεθνούς ομοσπονδίας τένις που προβλέπει στις κατηγορίες αγοριών κοριτσιών κάτω των 8 ετών οι αγώνες να διεξάγονται σε ομίλους ώστε κάθε παιδί να συμμετέχει τουλάχιστον σε τρεις, σε μια πραγματική γιορτή χωρίς νικητές και ηττημένους.
Η διασπορά των διακριθέντων σε πολλούς ομίλους αλλά και σε όλα τα νησιά μας αποδεικνύει πως η άνθηση του αθλήματος στην περιοχή είναι καθολική και σύντομα οι πανελλήνιες διακρίσεις θα γίνουν  συχνότερες.