Παρουσίαστη τριάθλου στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Την  ευκαιρία να μάθουν περισσότερα πράγματα για το τρίαθλο είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου χθες το πρωί από μέλη του Απόλλωνα Ρόδου.

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού Αθλητισμού, τα παιδιά παρακολούθησαν ομιλία από τον Κώστα Χατζηνικόλα για την ιστορία και τους κανονισμούς του αθλήματος με τη χρήση προτζέκτορα στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με κάποιες από τις συγκλονιστικότερες στιγμές των αθλητών και των αθλητριών σε σημαντικές διοργανώσεις.

Στη συνέχεια ο αθλητής του συλλόγου Ιγνάτιος Καλικάντζαρος έδωσε στα παιδιά να καταλάβουν πώς διαμορφώνεται η προπόνηση ώστε οι καθένας να μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αθλήματος ενώ η Καίτη Χατζηνικόλα έκανε την ενημέρωση για το «Ocean Lava Rhodes».

Πρόκειται, φυσικά, για τη διοργάνωση της 30ης Οκτωβρίου  στο τρίαθλο ολυμπιακών αποστάσεων που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Ρόδου, όπου θα λάβουν μέρος ικανοί αθλητές και χρειάζεται η στήριξη όλων για να έχει την επιτυχία που του αρμόζει.

Τα παιδιά ζήτησαν πληροφορίες για το πώς μπορούν να λάβουν μέρος αλλά και να προσφέρουν ως εθελοντές, αποτελώντας έτσι σημαντικό κομμάτι του αγώνα αυτού.

Τις εμπειρίες του επίσης από την ενασχόληση με το τρίαθλο μοιράστηκε ο αθλητής του Απόλλωνα Μανώλης Κοντός, προτρέποντας όλους όσοι ήταν παρόντες να κάνουν κομμάτι της καθημερινότητάς τους τον αθλητισμό. Παρών στην παρουσίαση ήταν ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Καραμήτσας καθώς κι άλλοι καθηγητές.