Θα περιμένουν το τέλος του πρώτου γύρου

Το πρωί της Κυριακής έδωσε το αγωνιστικό και το γραπτό του τεστ, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο διαιτητής του ΣΔΚΔ Τάσος Αρνάς με επιτυχή αποτελέσματα κι έτσι θα είναι κανονικά παρών στα παιχνίδια των τοπικών μας πρωταθλημάτων μπάσκετ.

Αντιθέτως, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα πρέπει να περιμένουν για να δώσουν εξετάσεις ο Τάσος Θεοδοσίου, ο οποίος είχε «κοπεί» στο γραπτό τεστ της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και ο Στέφανος Ορφανός ενώ ο Αντώνης Γαλανός δεν εμφανίστηκε στο Βενετόκλειο για δεύτερη φορά, επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις και θα δώσει μετά τις 20 Οκτωβρίου.

Αρχικά, οι αποτυχόντες επρόκειτο να ξαναδώσουν το Νοέμβριο ωστόσο ο Σύνδεσμος και η Επιτροπή Διαιτησίας πήραν την απόφαση να τηρήσουν πιο αυστηρή στάση και να τους καλέσουν για εξετάσεις μετά το πέρας του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος (ανδρών).

Εξάλλου, μετά τον Γιακουμή που επέστρεψε και θα βοηθήσει στους αγώνες του βορείου συγκροτήματος, ο Σύνδεσμος Δωδεκανήσου θα ενισχυθεί και με τον Παντελή Διαμαντή. Ο νεαρός διαιτητής από τ’ Αφάντου ήταν στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια για σπουδές και σφύριζε στις τοπικές κατηγορίες ωστόσο τώρα επέστρεψε κι αυτός στη Ρόδο.

Σημαντική ανταπόκριση στο σεμινάριο
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Βενετόκλειο το επιμορφωτικό σεμινάριο των προπονητών από τους Άρη Φάκαρο και Γιώργο Ξανθό αναφορικά με την πιο αυστηρή τήρηση των κανονισμών διαιτησίας, ύστερα από ρητές εντολές της διεθνούς ομοσπονδίας.

Στο κάλεσμα του ΣΔΚΔ και της ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ ανταποκρίθηκαν πολλοί προπονητές των σωματείων της Ρόδου, ακόμη και …ανενεργοί, δηλαδή που δεν βρίσκονται σε κάποιο πάγκο.

Παρόντες ήταν ο τεχνικός του Διαγόρα, Κυριάκος Μάγος, της Καλλιθέας, Χρήστος Μπίλιας, της Ελπίδας Πεταλούδων, Κώστας Λιβιεράτος, του Ροδίων Άθλησις, Νίκος Φραγκεσκάκης, των τμημάτων υποδομής του Κολοσσού, Πάνος Παναγιωταράκος, Στάθης Βλαχοδήμος, Σάκης Ξυπολιτάς, Νίκος Μοσχοβάκος, του ΑΟ Σταματίου, Κώστας Δόσπρας και Νικήτας Παχούντης, της γυναικείας ομάδας του Ιβίσκου, Δημήτρης Σαρίκας, ο Γιάννης Μωραΐτης ο οποίος ανέλαβε τον Πανιώνιο Λέρου, και ο Τσαμπίκος Βασιλαράκης.

Συγχαρητήρια σε Βιτζηλαίο
Τα μέλη της ΚΕΔ/ΤΕ ΕΟΚ συγχαίρουν τον πρόεδρό τους για την προαγωγή στην υπηρεσία του.