Ανάσα ζωής... Καθαρίστηκε το ρέμα  Αγ. Δημητρίου στον Ταξιάρχη!

Της Πίτσας Χατζή

Οι εικόνες πάντα σχεδόν ...μιλάνε μόνες τους και αυτή τη φορά ευτυχώς ...μίλησαν ευχάριστα!

- Θυμάστε πρίν λίγο καιρό, είχαμε γράψει για τον "Ιερό Γάγγη της Ρόδου", είχαμε καταγράψει και δημοσιεύσει τις θλιβερές και άθλιες εικόνες που υπήρχαν στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου και πιο συγκεκριμένα μέσα στην κοίτη του ρέματος που περνάει από την περιοχή, στο σημείο που γίνονται οι λαϊκές αγορές της πόλης δύο φορές την εβδομάδα.

Οι φωτογραφίες τότε αντικειμενικά ήταν απελπιστικές!

 

ΠΡΙΝΠΡΙΝ

ΜΕΤΑΜΕΤΑ


Ενας χώρος γεμάτος απο κάθε λογής αντικείμενα, σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, καφάσια και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφθεί ανθρώπινος νους.
Απελπισία!

- Προς μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση διαπιστώσαμε, έστω με μια καθυστέρηση, ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε.

Αυτές τις ημέρες συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου ξεκίνησαν εργασίες καθαριότητας στην κοίτη του ρέματος και απομάκρυνσης όλων των σκουπιδιών που είχαν... πεταχτεί και επέπλεαν στην επιφάνειά του, με αποτέλεσμα να έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο μέρος του.

ΠΡΙΝΠΡΙΝ

ΜΕΤΑΜΕΤΑ


Ένα πολύ μικρό τμήμα που έχει απομείνει, πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ίσως και ώρες θα έχει αποκατασταθεί.

Το μεγάλο στοίχημα από δω και στο εξής, είναι πως θα παραμείνει ο χώρος καθαρός και πως θα διαχειριστεί σωστά το πρόβλημα ο Δήμος, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στο σημείο, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες άθλιες εικόνες στο μέλλον.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το ...Σήμερα και το ..Χθες του ρέματος και βέβαια οι ...συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες!