Αθωώθηκε επιχειρηματίας της Ρόδου για την ΑΕΠΙ

Απόφαση «σταθμό» που αφορά υποθέσεις παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο αθώωσε επιχειρηματία της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη καθώς φερόταν να μην είχε καταβάλλει τα χρήματα που υποχρεούνταν προς την ΑΕΠΙ για το έτος 2012.

Όπως όμως τονίστηκε στο δικαστήριο τόσο από τον κατηγορούμενο όσο και από τον συνήγορο του κ. Δήμο Μουτάφη, ο επιχειρηματίας είχε καταβάλλει διάφορα χρηματικά ποσά προς εξόφληση αυτού του χρέους, ωστόσο η εταιρεία τα καταλόγιζε σε προηγούμενες οφειλές και όχι σε αυτές του 2012.

Χθες ο κ. Μουτάφης ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει την καταβολή χρημάτων του πελάτη του για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που κατηγορείτο, ισχυρισμός που έγινε αποδεκτός και έτσι ο επιχειρηματίας απαλλάχτηκε από την κατηγορία και κρίθηκε αθώος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση είναι ιδιαιτέρως σημαντική και αφορά δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για υποθέσεις παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.