Αρχίζουν τα δυνατά φιλικά για την Καλλιθέα

Συμπληρώνοντας ένα μήνα προετοιμασίας και μάλιστα μετ’ εμποδίων, εξαιτίας του γνωστού προβλήματος με την «έξωση» από το κλειστό γυμναστήριο του Φαληρακίου, η Καλλιθέα δε βρίσκεται στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας και το πρωτάθλημα ξεκινάει σε δέκα μέρες. Έχει, ωστόσο, δώσει αρκετά φιλικά (τέσσερα ως τώρα) ενώ ετοιμάζεται να δώσει τα πιο δυνατά της «τεστ».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αύριο το βράδυ (20.30’) στο κλειστό γυμναστήριο της Κρεμαστής θα παίξει με την ενισχυμένη Ελπίδα ενώ το φιλικό με το Διαγόρα, που είχε συζητηθεί να γίνει το περασμένο Σάββατο μετά την ακύρωση των αγώνων με τον Ιπποκράτη, ορίστηκε για το προσεχές Σάββατο στις 19.00’ στην τέντα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, η ομάδα θ’ αναχωρήσει για τη Σύμη για φιλικό με την ομώνυμη ομάδα (12.30’). Μάλιστα, ορίστηκαν και οι διαιτητές του αγώνα από την ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ. Θα το σφυρίξουν ο Γιώργος Ξανθός με το νεοφερμένο Παντελή Διαμαντή.

Εξάλλου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η ομάδα του Χρήστου Μπίλια βρέθηκε στο Βενετόκλειο για φιλικό ματς με το εφηβικό τμήμα του Κολοσσού. Χωρίς τον Βασίλη Εκινέ, που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, και τον Δημήτρη Κυριακόπουλο, που τραυματίστηκε στο φρύδι την προηγούμενη Πέμπτη, η Καλλιθέα έδειξε ορισμένες αδυναμίες που οφείλονται ως επί το πλείστον στην έλλειψη προπονήσεων. Είναι ακόμα «ασύνδετη» αλλά έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα…

Ο προπονητής της ομάδας και έξι αθλητές είχαν συνεργαστεί και πέρσι στους Αγίους Θεοδώρους ενώ οι Εκινέ, Σκορδάλης, Κούρος – η «ραχοκοκκαλιά» της Καλλιθέας – παίζουν χρόνια μαζί και «βρίσκονται» εύκολα μέσα στο παρκέ.

Είναι, επίσης, θετικό ότι το ξεκίνημα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τα λεγόμενα «βατά» παιχνίδια του Ομίλου Ρόδου και θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο να «μονταριστεί» στο βαθμό που θέλει ο Χρήστος Μπίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η αγωνιστική η Καλλιθέα αντιμετωπίζει το Ροδίων Άθλησις και βάσει προκήρυξης, η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη στις 15-16 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο προπονητής της ομάδας θ’ απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους εκτός Ρόδου κι έχει ζητηθεί μετάθεση της εν λόγω αναμέτρησης.

Αν υπάρξει συγκατάθεση του άλλου σωματείου, είναι πολύ πιθανό ο αγώνας να γίνει μεσοβδόμαδα, κάτι το οποίο εξυπηρετεί και την Τοπική Επιτροπή, αναφορικά με τα γήπεδα, αλλά και το ΣΔΚΔ, λόγω περιορισμένου αριθμού διαιτητών.