Κατηγορείται ότι παραβίασε το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προκαλώντας οικονομική ζημία 30 εκατ. ευρώ

Κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα 51χρονος, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με την κατάθεση στις 8 Μαΐου 2009 μήνυσης από το δικηγόρο της εταιρείας που διαχειρίζεται τη συνδρομητική τηλεόραση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, στην οποία γίνονταν λόγος για οικονομική ζημία της τάξης των 30 εκατ. 520 χιλ. ευρώ την οποία είχε υποστεί η εταιρεία για τα έτη 2008 και 2009 από τη παράνομη δραστηριότητα αγνώστων ατόμων η οποία είχε ξεκινήσει προ εξαμήνου. Μετά από προανάκριση που έγινε, στις 19 του ίδιου μήνα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου οπότε και κινήθηκε η σε βάρος του ποινική διαδικασία.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 51χρονου μετά τη μήνυση που κατατέθηκε από εταιρεία συνδρομητικών καναλιών, ήταν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και έδωσε εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και αναφέρθηκε στα στοιχεία της δικογραφίας και της έκθεσης που έχει συνταχθεί για την υπόθεση σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει η τέλεση του αδικήματος και πολύ δε περισσότερο η κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθησή του.

Ο 51χρονος είχε δηλώσει ότι απλώς  είχε βρει σε Forum μέσω διαδικτύου τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο διαμοιρασμός γνήσιας κάρτας της εταιρείας μέσα στο σπίτι και τον εφάρμοσε.

Έτσι μπορούσε να παρακολουθεί όλο το συνδρομητικό πρόγραμμα από το σύνολο των τηλεοράσεων που είχε σπίτι του, πληρώνοντας κανονικά τη συνδρομή του μηνιαίως. Δηλαδή η μόνη «παρατυπία» του ήταν στο γεγονός πως κανονικά θα έπρεπε να παρακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα μόνο από μία τηλεόραση.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 51χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 12 Οκτωβρίου 2016 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.