Κατηγορούνται ότι εξωθούσαν στην πορνεία 32χρονη Γεωργιανή

Η υπόθεση μαστροπείας για την οποία είχε συλληφθεί ένας 39χρονος Πακιστανός, πέντε συμπατριώτες του και ένας Έλληνας πριν από τέσσερα χρόνια στην Κω, θα απασχολήσει στην προσεχή του συνεδρίαση το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων Κω.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω τον Μάρτιο του 2012 και οι επτά εμπλεκόμενοι είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι ότι εξωθούσαν στην πορνεία 32χρονη Γεωργιανή, ενώ παράλληλα είχαν στήσει και εργαστήριο κατασκευής «μαϊμού» cd και dvd!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης φέρεται ο 39χρονος Πακιστανός, ενώ σημαντικός ήταν ο ρόλος και του 49χρονου Έλληνα ο οποίος «μεσολαβούσε» για να βρεθούν «πελάτες» για την 32χρονη Γεωργιανή!
Για όλα αυτά οι εμπλεκόμενοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων στην Κω στις 18 Οκτωβρίου 2016.

Για τους εμπλεκόμενους, όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω περιήλθαν πληροφορίες για τη «δράση» των αλλοδαπών αλλά και του ημεδαπού.

Μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών στήθηκε η «επιχείρηση» και ένας αστυνομικός εμφανίστηκε ως πελάτης. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 30 Μαρτίου 2012 το βράδυ και ο αστυνομικός κατέβαλε τα 100 ευρώ  που είχαν συμφωνήσει με τον 49χρονο και τα οποία ήταν προσημειωμένα. Μισή ώρα αργότερα, έγινε η σύλληψη της Γεωργιανής αλλά και του 49χρονου ενώ ακολούθησε έρευνα στο κατάστημα (μίνι – μάρκετ) που διαθέτει ο 39χρονος Πακιστανός όπου και εντοπίστηκε ολόκληρο εργαστήριο κατασκευής cd και dvd!

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν «κρυφή» πόρτα μέσα στο κατάστημα η οποία οδηγούσε σε δωμάτιο όπου οι δράστες είχαν τοποθετήσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή των cd και dvd, όπως μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου και εικόνας κ.α. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και οι υπόλοιποι πέντε αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής τέσσερις εκ των οποίων όπως διαπιστώθηκαν διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η Γεωργιανή δήλωσε ότι μετέβη στη Κω πριν από 14 μήνες και αναζητώντας δουλειά, την προσέλαβε ο 49χρονος στο καφενείο του ως σερβιτόρα. Λίγο καιρό αργότερα και καθώς τα χρήματα που έπαιρνε ως μισθό δεν ήταν αρκετά, ο 49χρονος φέρεται να της είπε πως αν ήθελε να «βγάλει κάτι παραπάνω» εκείνος μπορούσε να το κανονίσει και έτσι ξεκίνησε να της κλείνει ραντεβού με διάφορους «πελάτες».

Για την συνεύρεση με την Γεωργιανή οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλλαν από 80- 100 ευρώ έκαστος από τα οποία, μόλις 30 ευρώ δίδονταν στην 32χρονη και τα υπόλοιπα τα μοιράζονταν ο 39χρονος Πακιστανός και ο 49χρονος ημεδαπός.

Η ίδια φέρεται να κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως κάποια στιγμή θέλησε να σταματήσει την δεύτερη αυτή «εργασία» της, όμως δεν τα κατάφερε αφού δεχόταν απειλές από τον Πακιστανό ακόμη και για τη ζωή της.

Στην κατοχή των δυο «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ
• Το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ
• Ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο
• Δυο κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε αποθήκη που διατηρούσε ο 39χρονος στην πόλη της Κω, όπου βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οργανωμένο εργαστήριο παραγωγής πλαστών ψηφιακών δίσκων (CD-DVD).

Στο χώρο του παράνομου εργαστηριού συνελήφθησαν να κατασκευάζουν πλαστά CD-DVD με σκοπό την πώληση τους, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν από τους οποίους οι τέσσερις διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Κατασχέθηκε ο ακόλουθος εξοπλισμός:
• Μια κεντρική μονάδα υπολογιστή
• Τρεις οθόνες υπολογιστών
• Μια τηλεόραση
• Δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
• Έξι μονάδες αναπαραγωγης ψηφισκών δίσκων
• Μια συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο (router)
• Ένας αποκωδικοποιητής τηλεοπτικού σήματος

• Διακόσια δώδεκα (212) κενά περιεχομένου CD-DVD
•  Διακόσια ενενήντα τρία (293) πλαστά CD-DVD
• Δυο ντοσιέ με δείγματα από εξώφυλλα CD
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
• Δεκατρείς μπαταριές κινητών τηλεφώνων
• Είκοσι επτά φορτιστές ταξιδίου

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων και τις απολογίες τους, ο 39χρονος Πακιστανός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο τον Ιούλιο του 2015 συνελήφθη εκ νέου στην Κω μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του, κατηγορούμενος αυτή τη φορά για «επιχείρηση» έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών διαμονής την οποία φέρονταν να είχαν στήσει, πουλώντας σε μη νόμιμους αλλοδαπούς έναντι του ποσού των 100 ευρώ το καθένα!