Οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας με λαθρανασκαφές σε Ρόδο και  όλη τη χώρα-Πωλούσαν αρχαία και στο εξωτερικό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για την εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων. 

Οι έρευνες αυτές γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως Πάτρα, Αίγιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ρόδο κλπ., για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πληθώρα υποθέσεων λαθρανασκαφών, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 26 άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή ακόμη 14 ατόμων, στην πλειονότητά τους Έλληνες. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πλήθος αποθηκευμένων αρχαιοτήτων, σε σπίτια, ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητα ενώ το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν και αλλοδαποί, λειτουργούσε με εξαιρετικά μεγάλη οργάνωση και διακριτούς ρόλους, καθώς άλλοι είχαν το ρόλο των εργατών στις ανασκαφές, άλλοι τον ρόλο των εκτιμητών και των μεσαζόντων και άλλοι τους πωλητές στους ενδιαφερόμενους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

πηγή: Θοδωρής Παναγιωτίδης/www .thepressroom.gr