Κατατίθεται σήμερα ο φάκελος της υποψηφιότητας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Κατατίθεται σήμερα  ο φάκελος της υποψηφιότητας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Κατατίθεται σήμερα ο φάκελος της υποψηφιότητας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 354 ΦΟΡΕΣ

Με σύμμαχό τους την αισιοδοξία και την ίδια την πρόταση της Ρόδου, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, καταθέτουν σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το bidbook, την υποψηφιότητα της Ρόδου, για να πάρει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ) για το 2021.

Η αντιπροσωπεία της Ρόδου βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, και αργά το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος παρέλαβε το bidbook από το τυπογραφείο, και σήμερα το πρωί θα το καταθέσουν.
Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο Δήμαρχος, θα καταθέσουν την πρόταση «με πίστη ότι όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος δηλώνει και εκείνος αισιόδοξος ότι αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια θα έχει θετική έκβαση για τη Ρόδο. Λέει ότι με την κατάθεση του bidbook σήμερα μπαίνουμε, ουσιαστικά, στην τελική ευθεία και εμφανίζεται σίγουρος ότι η πρόταση της Ρόδου είναι καλή. Απλά, η Επιτροπή έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά μοντέλα αφού η κάθε μία από τις τρεις πόλεις-φιναλίστ (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο είναι η Καλαμάτα και η Ελευσίνα) έχει το δικό της χαρακτήρα και εκφράζει συγκεκριμένο πολιτιστικό μοντέλο.

Ο κ. Χατζηιωάννου, δεν παραλείπει, επίσης, να πει ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο στόχο που έχει βάλει η Ρόδος αφού δεν έχει διεκδικήσει ποτέ τόσο μεγάλο θεσμό. Αναφέρεται, επίσης, στη σκληρή δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα και κάτω από δύσκολες συνθήκες ενώ, για ακόμα μία φορά, ευχαριστεί όλη την ομάδα του γραφείου της Πολιτιστικής, όπως και το δημοτικό συμβούλιο για την ομοψυχία που επέδειξε στο συγκεκριμένο θέμα, κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης. Και λέει ακόμη:
«Αυτό είναι κάτι που ξεφεύγει από τα ζητήματα της καθημερινότητας και δίνει πολύ μεγάλο στόχο στο νησί. Η διαφορά που πρέπει να κάνει η Ρόδος είναι πολιτιστική».

Σημειώνεται ότι, η σημερινή, είναι η πρώτη από τις καθοριστικές ημερομηνίες μέχρι την τελική επιλογή της ελληνικής πόλης που θα στεφθεί ΠΠΕ για το 2021. Ακολουθούν η 7η Νοεμβρίου όπου θα έρθουν εδώ, όπως και στις άλλες δύο πόλεις, έξι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες.

Στις 10 Νοεμβρίου η κάθε μία από τις τρεις πόλεις θα παρουσιάσει την πρότασή της στην Επιτροπή, διαδικασία κατά την οποία οι εκπρόσωποί τους θα δεχθούν και ερωτήσεις. Και βέβαια, την επόμενη ημέρα, στις 11 Νοεμβρίου η Επιτροπή θα κάνει την τελική επιλογή της πόλης και θα ανακοινωθεί η ΠΠΕ της Ευρώπης για το 2021.

Πάντως, για ακόμα μία φορά, ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι, για την επιλογή, οι πόλεις δεν δίνουν εξετάσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό τους, αλλά για την πρόταση που μπορούν να κομίσουν για το μέλλον τους.

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!