Στη Ρόδο ο συγγραφέας  Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Ο 103,7 Στο Κόκκινο Ρόδου και οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα  του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, «Λεσβία», το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Rock n’ Roll Music Diner, στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου.

Ένα χρόνο, σχεδόν, μετά την παρουσίαση του βιβλίου του «Μοϊρολα3», ο συγγραφέας και παραγωγός του Κόκκινου, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, επιστρέφει στη Ρόδο για να μιλήσει  για το 26ο βιβλίο του.

Tο μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, καθώς και τον ίδιο τον συγγραφέα, θα προλογίσει η φιλόλογος Ουρανία Μπάνου. Την ανάγνωση αποσπασμάτων και το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η Πόλυ Χατζημάρκου, συντονίστρια του 103.7 Στο Κόκκινο Ρόδου.
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, 19.30
Rock n’ Roll Music Diner, πλατεία Αρίωνος, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

Λίγα λόγια για το βιβλίο
"Η Βιβή είναι το παν για τη Μελίνα ώρες ώρες. Τις πιο πολλές, εδώ που τα λέμε. Τρομερή ανάσα ζωής, απόλυτη φιλία, αδελφή ψυχή, ώμος για ν’ ακουμπήσεις, σάρκα για να ποθήσεις. Είναι κάτι σαν γκόμενος, αλλά όχι μόνο, όχι απλώς, είναι κάτι κατά πολύ μεγαλύτερο. Γιατί η ερωτική ένωση με μια εκπρόσωπο του φύλου σου δεν είναι ένα απλό άθροισμα αρσενικού-θηλυκού. Δεν ισχυροποιεί μόνο τη θηλυκή πλευρά μέσα σου, αλλά και την πολλαπλασιάζει". (απόσπασμα)

Το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δυο φοιτήτριες. Και ταυτόχρονα το χρονικό ενός βιασμού. Η αθώα Μελίνα και η έμπειρη Βιβή, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Αθήνα, 1959) έχει δημοσιεύσει περισσότερα από είκοσι έργα μυθοπλασίας (Διόδια, Τα τζιτζίκια, Ο εργένης, Λούλα, Η απίστευτη ιστορία της πάπισσας Ιωάννας, Μαύρος γάμος, Η επινόηση της πραγματικότητας, Φίλοι, Ιστορίες της Λίμνης, Η πιο κρυφή πληγή κ.ά.), τέσσερα βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας (Ακούει ο Σημίτης Μητροπάνο;,

Η δική μου Αμερική,Λίγη ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας), καθώς και μια συλλογή-σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

Έργα του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το προσωπικό αρχείο του βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.
Τον συγγραφέα μπορείτε να ακούτε καθημερινά Στο Κόκκινο, 8-9 μ.μ, στην εκπομπή του «Και λίγα λέω».