Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου  απόλαυσαν τη χαρά της άθλησης!

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου ποικίλες δράσεις με αφορμή την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία για τη φετινή σχολική χρονιά είχε θέμα "Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους".

Οι μαθητές του σχολείου πέρασαν ένα πρωινό γεμάτο δράση και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και ευεξίας και την υιοθέτηση θετικών στάσεων σχετικά με τον αθλητισμό.

Στους χώρους του σχολείου έλαβαν χώρα οι εξής παράλληλες δράσεις:
•    Αγώνες μπάσκετ και βόλεϋ υπό το συντονισμό των καθηγητών φυσικής αγωγής του σχολείου.
•    Πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή.
•    Τοξοβολία με τον κ. Σάββα Κηπουρό του Αθλητικού Συλλόγου Κένταυρος.
•    Επίδειξη του αθλήματος floorball από τους Rhodes Ancient Floorballers και τους κκ. Μάνο Παπουρδάνο και Johan Vargas.

•    Αθλητικός χορός με την προπονήτρια χορού κ. Δανάη Χατζηδιάκου.
•    Επίδειξη και σωματική άσκηση yoga  με τον κ. Δαυίδ Οικονόμου.
•    Προβολή ταινίας.

Παράλληλα, στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου, ομάδα μαθητών της Β΄ τάξης οργάνωσε και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ένα δωμάτιο απόδρασης με τον τίτλο Science Escape Room. Με τη βοήθεια των καθηγητών θετικών επιστημών του σχολείου, έπλεξαν την πλοκή μιας ιστορίας μυστηρίου και οι παίκτες-μαθητές αναζητούσαν τη λύση πραγματοποιώντας απλά πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που πλούτισαν με την παρουσία τους και την προσφορά τους τις δράσεις του σχολείου. Η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των εφήβων και το σχολείο οφείλει να ενισχύει κάθε προσπάθεια και να δίνει ποικίλα ερεθίσματα στους μαθητές προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου.