Δύο νέοι αγώνες Τριάθλου στη Ρόδο

Η Ρόδος έχει γίνει πια το επίκεντρο για το τρίαθλο στη χώρα, και οι διοργανώσεις κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται χάρις στο μεράκι και την αγάπη για το άθλημα από τους ανθρώπους του Απόλλωνα.

Ο σύλλογος ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2010 και μέσα σε έξι χρόνια έχει συντελεστεί ένα μικρό…θαύμα στην περιοχή μας όσον αφορά το δημοφιλές αυτό άθλημα. Το «Ocean Lava Rhodes» στις 30 Οκτωβρίου είναι απλώς η αρχή γι’ ακόμα σημαντικότερους αγώνες, όχι μόνο στις ολυμπιακές αποστάσεις.

Για τις 29 Απριλίου του 2017 είναι προγραμματισμένο και θα γίνει στη Ρόδο το «Ocean Lava Rhodes-Sprint Distance Triathlon» με 750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδηλασία και 5χλμ. τρέξιμο ενώ στις 9 Οκτωβρίου του ιδίου έτους πρόκειται να διεξαχθεί το «Middle Distance Triathlon» με 1,9χλμ. κολύμπι, 90χλμ. ποδηλασία και 21,1χλμ. τρέξιμο.

Απ’ όλα τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως ο κάθε ένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τρίαθλο σε διάφορες αποστάσεις για να νοιώσει τη χαρά της συμμετοχής μα πάνω απ’ όλα του τερματισμού.

Στη διοργάνωση της 30ης Οκτωβρίου οι αποστάσεις θα είναι 1,5χλμ. κολύμβηση, 40χλμ. ποδηλασία και 10χλμ. τρέξιμο, όσες δηλαδή, διανύουν οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000 στο Σίδνεϊ και μετά. Από τον Απόλλωνα δεν επιδιώκεται μόνο ένα καλό νούμερο στις συμμετοχές, αλλά και δυνατή παρουσία στους εθελοντές, σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία.

Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο έγινε ενημέρωση την περασμένη Δευτέρα στο 1ο ΕΠΑ.Λ Ρόδου από τα μέλη του Απόλλωνα προς τους μαθητές, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού αθλητισμού, για να υπάρξουν κι από κει με συνοδεία καθηγητή, παιδιά στις τάξεις των εθελοντών.

Από τον Απόλλωνα Ρόδου θα γίνει νέα ενημέρωση γενικά όλων όσοι δήλωσαν συμμετοχή ως εθελοντές, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο PLAZA και ώρα 19.00.