Δύο έκτακτα δρομολόγια για αποκλεισμένους τουρίστες στην Κάρπαθο

Εκατοντάδες τουρίστες στην Κάρπαθο παραμένουν αποκλεισμένοι χωρίς δυνατότητα επιστροφής στις πατρίδες τους με τσάρτερς λόγω της απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τους εκπροσώπους των ξένων τουριστικών οργανισμών οι οποίοι αναζήτησαν λύση μέσω θαλάσσης σε συνεννόηση με τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα με την έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δρομολογήθηκε εκτάκτως το ταχύπλοο καταμαράν “Δωδεκάνησος Εξπρές” της εταιρείας Dodekanisos Seaways.

Το πλοίο αναχώρησε στις 4.30 τα ξημερώματα χθες και σε δύο ώρες και 40’ έδεσε στο λιμάνι στα Πηγάδια προκειμένου να παραλάβει τους πρώτους 250 τουρίστες με σκοπό να πάρουν άλλες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ρόδου για να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Το “Δωδεκάνησος Εξπρές” με τους 250 επιβάτες επέστρεψε στη Ρόδο (στο λιμάνι Κολόνα) στις 11 το πρωί όπου οι τουρίστες (στην πλειονότητά τους Ιταλοί, Γερμανοί και Άγγλοι) επιβιβάστηκαν σε πούλμαν που περίμεναν και μεταφέρθηκαν άμεσα στο διεθνές αεροδρόμιο “Διαγόρας”.
Λόγω ακριβώς της κατάστασης το “Δωδεκάνησος Εξπρές” χρειάστηκε να πραγματοποιήσει και δεύτερο δρομολόγιο, στις 3 το απόγευμα, πηγαίνοντας ξανά στην Κάρπαθο, για να φέρει 300 περίπου επιβάτες, τουρίστες στην πλειοψηφία τους.

Με δεδομένο πάντως ότι οι κινοποιήσεις των εργαζομένων στα αεροδρόμια συνεχίζονται, είναι άγνωστο τί θα γίνει τις επόμενες μέρες.