Καταδικάστηκαν για εκχέρσωση δάσους στη Ρόδο

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο τέως Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ στη Ρόδο και ένας εργοδηγός, οι οποίοι κατηγορούνται για εκχέρσωση δημόσιου και ιδιωτικού δάσους στο πλαίσιο εργασιών για την εγκατάσταση νέων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ σε κάθε κατηγορούμενο. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα, ο χειριστής του γερανού και ο αλλοδαπός εργάτης που τοποθετούσε τα καλώδια, τους οποίους το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης τους κ. Στέλιου Αλεξανδρή τους έκρινε αθώους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι στις 17 Μαρτίου 2011 στη περιοχή «ΛΙΑΝΤΑ» στον Έμπωνα εκχέρσωσαν δημόσιο και ιδιωτικό δάσος από πεύκα στο πλαίσιο των εργασιών που έκαναν για την τοποθέτηση ξύλινων κολόνων με σκοπό την εγκατάσταση νέων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το δάσος.

Σημειώνεται πως κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μαυρομάτης υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου καθώς δεν υπήρχε σε αυτό σφραγίδα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά.