Ενωμένη, ανανεωμένη και με νέα προοπτική η Ρόδος

Καθ’ όλα ομαλή ήταν η αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά της Ρόδου.

Στη Γενική Συνέλευση, η οποία έγινε χθες αργά το απόγευμα στην αίθουσα του ΕΒΕΔ σε ενωτική ατμόσφαιρα, συμμετείχαν περίπου πενήντα μέλη του συλλόγου, τα οποία και συμφώνησαν με συνοπτικές διαδικασίες καταρχήν με την απαλλαγή των μελών του απερχόμενου Δ.Σ., εγκρίνοντας ομόφωνα το διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό, στη συνέχεια δε με την ανάληψη της διοίκησης από το γνωστό επιχειρηματία Αυγουστίνο Γιακάι και τους συνεργάτες του, επίσης επιχειρηματίες.

 

 

Το νέο πρόεδρο των «ελαφιών» θα πλαισιώσουν οι Καλούδης Φραντζής (είναι ο μόνος που παραμένει από το προηγούμενο Δ.Σ.), Νίκος Ορφανός, Γιάννης Διαμαντής, Γιώργος Φώτης, Γιάννης Κάππος, Αλέκος Καγιάς και Κώστας Τζόκας, ενώ η μία κενή θέση στην εννιαμελή διοίκηση θα συμπληρώσει το συντομότερο, μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε από το σώμα, άνθρωπος της επιλογής των παραγόντων του νέου σχήματος.

 Το παρών στην αίθουσα του ΕΒΕΔ έδωσαν, εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης, οι Μάκης Ντουρουτλής, Σάκης Σαραφίδης και Στέργος Ζανέττος, ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλης Παπαβασιλείου, καθώς και ο πρώην πρόεδρος Κάλλιστος Διακογεωργίου, πρόεδρος της Γ.Σ. ανακηρύχθηκε ο Χρυσόστομος Ψέλλας και γραμματέας ο Δήμος Λουιζίδης.

 Ο απερχόμενος πρόεδρος Σάκης Σαραφίδης υπογράμμισε στην τοποθέτησή του πως η διοίκησή του ανέλαβε το σύλλογο από το μηδέν και κατάφερε να τον επαναφέρει στις εθνικές κατηγορίες, αφήνοντας μεγάλη ευθύνη αλλά και μεγάλη προίκα.

 Κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης, ο Αυγουστίνος Γιακάι περιέγραψε τη δύσκολη-ουσιαστικά οριακή- κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ρόδος, τονίζοντας πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του ενεργοποιήθηκαν από την αγάπη τους για το σύλλογο, χωρίς να παραλείψει να απονείμει τα εύσημα στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης για το έργο της και την προσφορά της.
Ο νέος επικεφαλής των «ελαφιών» υπενθύμισε την έμπρακτη στήριξή του στα αθλητικά σωματεία του νησιού και υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, ώστε η Ρόδος να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

 Στη Γ.Σ. μίλησε και ο ισχυρός άνδρας του απερχόμενου Δ.Σ. Μάκης Ντουρουτλής, ο οποίος μετά από μία σύντομη αναφορά στην πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια αλλά και τις δυσκολίες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος, τόνισε πως είναι Ρόδος και μόνο Ρόδος και υποσχέθηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο τη νέα διοίκηση, παρότι δεν θα είναι μέλος της. Η τοποθέτηση του Μάκη Ντουρουτλή, όπως και νωρίτερα αυτή του Αυγουστίνου Γιακάι, ξεσήκωσε το θερμό χειροκρότημα των μελών, κάτι που επαναλήφθηκε μόλις ασπάστηκαν ο ένας τον άλλον.  

 Όσο για τον Κάλλιστο Διακογεωργίου, χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ως ιδιαίτερα σημαντική και διαφορετική για τη Ρόδο, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο σχήμα που αναλαμβάνει και απευθυνόμενος στους φιλάθλους, τόνισε με νόημα πως οι πρόεδροι που μπαίνουν στην ομάδα δεν πρέπει επ’ ουδενί να φεύγουν πικραμένοι.