Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το  θάνατο – μυστήριο του Ουκρανού

Σε ποτό που είχαν αγοράσει από την Τουρκία και το οποίο είχαν αρχίσει να καταναλώνουν μέσα στο φορτηγό πλοίο όπου εργάζονταν, ανοιχτά της Ρόδου, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται ο θάνατος του 34 χρονου Ουκρανού, μέλους  του πληρώματος φορτηγού πλοίου ''Svyatogor'' σημαίας Τανζανίας.

Τις απαντήσεις, αναμένεται να δώσουν οι αναλύσεις που έδωσε εντολή να γίνουν ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ρόδου και η έρευνα των αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου.

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματικοί του λιμενικού, παρέλαβαν από τον πλοίαρχο του σκάφους, το ποτό που έπιναν προχθές το βράδυ ο Ουκρανός και η παρέα του μέσα στο σκάφος, μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο πλοίαρχος καθώς επίσης και τις μαρτυρίες των συναδέλφων του.
Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο της Ρόδου διακομίστηκε με το ελικόπτερο ένα ακόμα άτομο από το πλήρωμα σε κωματώδη κατάσταση, ενώ άλλοι δύο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς κυρίως λόγους στην ιδιωτική κλινική Euromedica.

Το κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου βρίσκεται πάντως σε ανοιχτή γραμμή τόσο με την εταιρία και τον πλοίαρχο, όσο και με τον τουριστικό πράκτορα κο Χατζημιχάλη, συγκεντρώνοντας κάθε στοιχείο που είναι πολύτιμο για την έρευνα.

Οι λιμενικές  αρχές ειδοποιήθηκαν για την ασθένεια μέλους του πληρώματος (ενός 34χρονου Ουκρανού) ο οποίος με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από το Φ/Γ, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.  Διακομίστηκε  με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την ίδια ώρα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό αποβίβασης 37χρονου αλλοδαπού ασθενούς, μέλους του πληρώματος του ίδιου πλοίου (πρόκειται για 37χρονο Ουκρανό) και άμεσα, ναυαγοσωστικό σκάφος λιμεναρχείου Ρόδου παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα Ρόδου, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διετάχθη η διενέργεια τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων.

 

Το ποτό που αγοράστηκε από την Τουρκία και καταναλώθηκε από την παρέα του άτυχου Ουκρανού. Χθες, παραδόθηκε στην αρμόδια λιμενική αρχή και αναμένεται να σταλεί για αναλύσεις.Το ποτό που αγοράστηκε από την Τουρκία και καταναλώθηκε από την παρέα του άτυχου Ουκρανού. Χθες, παραδόθηκε στην αρμόδια λιμενική αρχή και αναμένεται να σταλεί για αναλύσεις.