Εικόνες από κάμερες ασφαλείας θα φανερώσουν τί έγινε στο αεροδρόμιο Ρόδο

Έρευνα σε βάθος ξεκίνησε  από τις υπηρεσίες ασφαλείας της περιοχής μας, για τον «συναγερμό» που σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο της Ρόδου, για προληπτικούς κυρίως λόγους προκειμένου να διαπιστωθεί που οφείλονταν οι ενοχλήσεις που ένοιωσαν υπάλληλοι και επισκέπτες.

Οι έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες εστιάζονται τώρα στις μαρτυρίες των επιβατών που θα ζητηθούν μέσα στις επόμενες μέρες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στην υπηρεσία ελέγχου, καθώς επίσης και στις κάμερες ασφαλείας υλικό από τις οποίες θα ζητηθεί προκειμένου να προχωρήσει η εξονυχιστική έρευνα.

Εξειδικευμένες  υπηρεσίες ασφαλείας που εμπλέκονται στην έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ρ» έχουν ζητήσει επίσης αναλυτικούς καταλόγους με τα ονόματα των επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ αναζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία και ευρήματα από τον χώρο του ελέγχου επιβατών και αποσκευών.

Λειτούργησαν στην πράξη τα μέτρα ασφαλείας
Επί  της ουσίας, η κατάσταση που εκτυλίχτηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο της Ρόδου, είχε αίσιο τέλος, δεν υπήρξε κανένας πανικός (πέραν αυτόν που δημιούργησαν κάποια μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού) και το πιο σημαντικό, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ελεγχθούν τα μέτρα ασφαλείας και το σχέδιο εκκένωσης του αεροδρομίου Διαγόρας Ρόδου, όπως κι έγινε.

Την ώρα εκείνη στο αεροδρόμιο της Ρόδου υπήρχαν 800 έως 1000 άτομα και αμέσως μετά την εντολή που δόθηκε για εκκένωση του αεροδρομίου, χρειάστηκαν περίπου 10  λεπτά για να βγουν όλοι οι επιβάτες στο δρόμο.

Η εντολή εκκένωσης, δόθηκε από τους αρμόδιους της ΥΠΑ, βάσει των σχεδίων εκτάκτων αναγκών και τις εντολές που έχουν δοθεί και διαπιστώθηκε ότι όλα προχώρησαν άψογα και χωρίς προβλήματα.
 
Άμεση η παρέμβαση του Γιώργου Χατζημάρκου
Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός, ότι στη Ρόδο βρίσκονταν εκείνη την ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο μόλις το πληροφορήθηκε, μετέβη αμέσως στο αεροδρόμιο της Ρόδου και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την εξής καθησυχαστική δήλωση: "από το αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου, στο οποίο βρισκόμαστε τώρα, η κίνηση και η λειτουργία του είναι απολύτως ομαλή και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας".

Το ιστορικό της υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο αρμόδιος υπάλληλος στον έλεγχο ασφαλείας, διαπίστωσε μια περίεργη οσμή που σύμφωνα με την δήλωσή του προκαλούσε καψάδα στο λαιμό και βήχα. Την ίδια αίσθηση είχε και προϊσταμένη υπηρεσίας εξυπηρέτησης αεροσκαφών που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι υπήρχαν και επιβάτες που παρουσίασαν βήχα.

Ο υπάλληλος ασφαλείας επικοινώνησε με τον αερολιμενικό έλεγχο και την αστυνομία και αμέσως δόθηκε εντολή δια εκκενωθεί το αεροδρόμιο από επιβάτες και προσωπικό, όπως κι έγινε.

Την ώρα εκείνη υπήρχαν στο αεροδρόμιο πάνω από 800 άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν. Τους ζητήθηκε βγουν εκτός του αερολιμένα, όπως κι έγινε. Κάποιοι από αυτούς, έβγαλαν φωτογραφίες τα στιγμιότυπα αποχώρησης του κόσμου και τα έστειλαν στην αγγλική εφημερίδα Mirror η οποία βεβαίως δεν... έχασε την ευκαιρία και τα ανήρτησε στην ηλεκτρονική της σελίδα δημιουργώντας μικρής κλίμακας ανησυχία.

Ευτυχώς, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν την πραγματική διάσταση της κατάστασης και γρήγορα η όποια ανησυχία υπήρχε τερματίστηκε.