Όλα έτοιμα για την «7η Γιορτή του Μπάσκετ» στην Ιαλυσό

Στις 27-30 Οκτωβρίου, οι ΓΑΣ και ΠΑΟ Ιάλυσος διοργανώνουν στο γήπεδό τους αναπτυξιακό τουρνουά με την επωνυμία «7η Γιορτή του Μπάσκετ» που αφορά σε αθλητές και αθλήτριες κατηγορίας μίνι, προ μίνι και τζούνιορς.

Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΓΕΝΙΚΑ - ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος ΙΑΛΥΣΟΣ διοργανώνει αναπτυξιακό τουρνουά καλαθοσφαίρισης με την επωνυμία «7η Γιορτή του Μπάσκετ» με τη συνεργασία  του ΠΑΟ Ιαλυσός, στηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού και τελεί υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου.

Στόχος του τουρνουά είναι η συμμετοχή στην ανάπτυξη του αθλήματος των σωματείων που διατηρούν τμήματα υποδομών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων να αναδείξουν το ταλέντο τους, μέσα από την αγωνιστική τους δραστηριότητα.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το αναπτυξιακό τουρνουά προγραμματίζεται να διοργανωθεί από 27 έως και 30 Οκτωβρίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιαλυσού, απογευματινές ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος ομάδες οι οποίες διατηρούν τμήματα υποδομών με τις ανάλογες ηλικίες της προκήρυξης.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 17/10/ 2016 στο email: bbcoachgh@yahoo.gr και στο Φαξ: 22413 62111.

Πληροφορίες - επικοινωνία καθημερινά στο τηλ. 22413 62145 με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, κ. Γιώργο Χατζηκαλημέρη, τηλ 6946792474.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΑΘΛΗΤΕΣ - ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ -ΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004-2005 για την κατηγορία αγόρια Μίνι αγόρια, 2003-2004-2005 για την κατηγορία κορίτσια Μίνι κορίτσια, τα έτη 2006-2007 αγόρια και κορίτσια για την κατηγορία Προ μίνι και τα έτη 2008-2009 και νεότερα αγόρια και κορίτσια για την κατηγορία Juniors.

Οι ομάδες  για τη συμμετοχή των αθλητών μπορούν να χρησιμοποιήσουν ονομαστική κατάσταση με ημερομηνία γέννησης θεωρημένη από ιατρό και από το Σωματείο ότι οι αθλητές είναι υγιείς και μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες του  Τουρνουά.

Την παραπάνω αναφερόμενη κατάσταση θα προσκομίσουν υποχρεωτικά τα σωματεία στη γραμματεία πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΤΡΟΠΟΣ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Η κάθε ομάδα θα παρουσιάζεται στο γήπεδο με δώδεκα (12) το λιγότερο αθλητές-αθλήτριες για κάθε κατηγορία αγοριών ή κοριτσιών.

Οι αγώνες θα διεξάγονται σε τέσσερα (4) δεκάλεπτα μικτού χρόνου, με δικαίωμα υποχρεωτικής συμμετοχής πέντε (5) λεπτών το λιγότερο όλων των αθλητών κάθε ομάδας.

Στις κατηγορίες Μίνι θα διατηρείται χρόνος, σκορ και φάουλ ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες μόνο χρόνος.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ – ΑΜΥΝΑ
Στο τουρνουά επιτρέπεται η άμυνα man to man και τα μαρκαρίσματα των αθλητών-τριών μετά από το μισό γήπεδο στο χώρο της άμυνάς τους, απαγορεύονται οι παγίδες ή άλλου είδους πιεστικής άμυνας - Zone Press κ.λ.π.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Τους αγώνες θα καλύψουν διαιτητές και κριτές των Τοπικών συνδέσμων Δωδεκανήσου ή γυμναστές – προπονητές των ομάδων.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΙΑΤΡΙΚΗ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Η ιατρική - Υγειονομική κάλυψη καθώς και η παροχή πρώτων βοηθειών των αγώνων θα γίνει από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΠΑΘΛΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ
Σε όλες τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά θα απονεμηθούν κύπελλα -αναμνηστικά και σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες, προπονητές αναμνηστικά διπλώματα της διοργάνωσης.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη θα επιλύεται από την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων του τουρνουά θα ανακοινωθεί μετά την οριστική συμμετοχή των ομάδων.

ΧΟΡΗΓΟΙ
Φιλοξενίας: Blue Bay Group Beach Hotels Προβολής: Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη.