«Λουκέτο» μπαίνει στη σκεπαστή εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου της Ρόδου

«Λουκέτο» μπαίνει στη σκεπαστή εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου της Ρόδου, καθώς η αυτοψία στην οποία προχώρησε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου επιβεβαίωσε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους φιλάθλους. Οι εργασίες συντήρησης που έγιναν πριν από λίγους μήνες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν ο Δήμος Ρόδου έχει τη βούληση, την ικανότητα και τις δυνατότητες να παρέμβει όσο αποτελεσματικά χρειάζεται, για να ξαναγίνει πλήρως λειτουργικό και ασφαλές το μεγαλύτερο γήπεδο του νησιού.

 Η κατάσταση περιγράφεται από το έγγραφο που εστάλη στο ΔΟΠΑΡ από την Υπηρεσία Δόμησης και το οποίο αναφέρει τα εξής:

 «Σε συνέχεια του με αρ. πρ. 6001/16-10-15 εγγράφου μας και μετά από προφορική συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ Κακούλη Γεώργιο, η Υπηρεσία μας προώρησε σε αυτοψία στο στάδιο «Διαγόρας» και πιο συγκεκριμένα στη σκεπαστή εξέδρα του σταδίου, όπου διαπιστώθηκε ότι παρότι έγιναν κάποιες εργασίες με την καθαίρεση των τμημάτων των σαθρών επιχρισμάτων, παραμένει ο κίνδυνος καθότι υφίσταται ακόμα μεγάλο τμήμα με σαθρά επιχρίσματα. Επίσης παραμένει ο κίνδυνος αποκόλλησης τμημάτων σκυροδέματος καθότι έχει οξειδωθεί και έχει φανεί ο οπλισμός. Βάσει των παραπάνω παρατηρήσεων και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου σας καλούμε να τηρήσετε τον αποκλεισμό του χώρου με κλείσιμο της εν λόγω εξέδρας για λόγους ασφαλείας έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες άρσης του κινδύνου.»  

 Μετά τα παραπάνω, ο ΔΟΠΑΡ ενημέρωσε σχετικά την ΕΠΣΔ (τονίζει πως η προσέλευση των φιλάθλων θα γίνεται από τις θύρες 2-4 στο Ρολόι), ωστόσο είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί και στην ΕΠΟ, δεδομένου πως στο Δημοτικό Στάδιο παίζονται αγώνες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

 Όπως γίνεται αντιληπτό, τόσο η Ρόδος, όσο και ο Διαγόρας, που χρησιμοποιούν ως παραδοσιακή έδρα τους το Δημοτικό Στάδιο, καλούνται να διαχειριστούν μία διόλου ευχάριστη κατάσταση, ενώ το όλο θέμα έχει αρχίσει να κουράζει, καθώς παρότι το πρόβλημα έχει καταγραφεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, επί της ουσίας δεν έχει αντιμετωπιστεί.