Μπορεί και καλύτερα ο Κολοσσός

Όσο και αν αποτελούσε διαδικαστικού χαρακτήρα αναμέτρηση η προχθεσινή με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, η εμφάνιση του Κολοσσού H Hotels αναμένεται να λειτουργήσει όχι απλά σαν καμπανάκι αλλά σαν ολόκληρο καμπαναριό «αφύπνισης» εν όψει της αυριανής πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται πολλά επίπεδα πιο πάνω σε δυναμικότητα και ετοιμότητα (δεδομένου ότι ξεκινάει την άλλη εβδομάδα και η Ευρωλίγκα) και να έπαιζε και στο γήπεδό του, όμως θα έπρεπε να υπάρχουν έστω και πέντε φάσεις σε όλο τον αγώνα που οι «θαλασσί» να έπαιζαν σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Ο Άρης Λυκογιάννης δε σταμάτησε να φωνάζει στους παίκτες του για τα λάθη τους και τον τρόπο που προσέγγιζαν το ματς, ήταν μονίμως όρθιος δίνοντας οδηγίες αλλά δεν του βγήκαν και πολλά πράγματα στο παρκέ.

Ούτε οι συνεργασίες δούλεψαν καλά, ούτε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια ήταν η επιθυμητή. Ο αριθμός των λαθών (22) ήταν ο ίδιος με τον περσινό αγώνα πρωταθλήματος (πρεμιέρα), επομένως δεν εξέπληξε και τόσο.

Τι προλαβαίνει να διορθώσει σε 48 ώρες ο Κολοσσός εν όψει Ρεθύμνου; Τίποτα. Η ομάδα θα παίξει αυτό που έχει μάθει στις σαράντα μέρες (περίπου) της προετοιμασίας της και που έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο (με περιθώρια βελτίωσης) ενώ θα έχει και τον Σαλούστρο στη 12άδα. Τουλάχιστον, αυτή είναι η πρόβλεψη. Ένας από τους λόγους που δεν έπαιξε στο ΣΕΦ ήταν για να προφυλαχθεί και να είναι έτοιμος στο ματς πρωταθλήματος.

Ίσως το μόνο που μπορεί ν’ αλλάξει εν μέρει είναι η νοοτροπία των ρούκις που είδαν και το …άλλο μπάσκετ που παίζεται στην Ελλάδα. Το σύγχρονο και απολαυστικό του Ολυμπιακού και πόσο διαφέρει από εκείνο των ομάδων που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, μεταξύ των οποίων και ο Κολοσσός.