Αποκλεισμός της Τσαβαρή από την Εθνική ομάδα -«Η Ελλάδα δεν μας θέλει...» υποστηρίζει ο Μεσόγειος

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε προχθές το βράδυ ο ποδηλατικός σύλλογος «Μεσόγειος» με αφορμή τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ελλάδος Ελένης Τσαβαρή από την αποστολή της εθνικής ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Ανδρών-Γυναικών, που θα γίνει στη Γαλλία από 19 έως 23 Οκτωβρίου.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για απαξιωτική συμπεριφορά της ομοσπονδίας προς την αθλήτρια του συλλόγου, ακόμα κι όταν προσφέρθηκε ο «Μεσόγειος» να καλύψει τα έξοδα για το ταξίδι συμμετοχής στη διοργάνωση.

Ο σύλλογος είναι αποφασισμένος μετά τη διαμαρτυρία αυτή μέσω των ΜΜΕ, να καταφύγει και σε άλλα μέσα ώστε να σταματήσει η Ελένη Τσαβαρή, πρωταθλήτρια Ελλάδος στην πίστα από το 2005 και μετά, ν’ αντιμετωπίζεται μ’ αυτό τον τρόπο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρωταθλήτριά μας, είχε βάλει ως στόχο τον αγώνα στη Γαλλία και προετοιμαζόταν καταλλήλως γι’ αυτόν, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις την έχουν απογοητεύσει.

Η προχθεσινή ανακοίνωση του «Μεσόγειος»:

«Μόνο που τελικά η Ελλάδα δεν μας θέλει! Πριν λίγο, δια στόματος του ομοσπονδιακού προπονητή κου Δ. Χίου η αθλήτρια Ελένη Τσαβαρή αποκλείστηκε από την αποστολή του Πανευρωπαϊκού πρωτίστως λόγω ελλείψεως...προσωπικού και κατά δεύτερον λόγω εξωαγωνιστικής προβλέψεως ότι η αθλήτρια δεν είχε ελπίδες για μετάλλιο και έτσι, γιατί να επιβαρύνει το δύσκολο πρόγραμμα του εθνικού προπονητή;

Έτσι, ένα γαϊτανάκι που ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα, ακόμα και όταν το σωματείο της αθλήτριας, προσφέρθηκε να καλύψει εξολοκλήρου τα έξοδα της, τελείωσε με έναν άκρως απαξιωτικό λόγο του εθνικού προπονητή απέναντι θυμίζουμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια!

Επίσης, να θυμίσουμε, ότι η Ελένη Τσαβαρή ήταν επίσης πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ατομική χρονομέτρηση στο δρόμο, αλλά ούτε κι εκεί της προτάθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα της, παρόλο που στο αγώνισμα που κέρδισε, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από άλλη αθλήτρια! Φαίνεται ότι η νέα διοίκηση της Ε.Ο.Π. ξεκινά με...αξιοκρατία!»