Αλβανός απολογήθηκε  για τη συμμετοχή του σε ληστείες

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες για να απολογηθεί 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε Αλβανική «σπείρα» η οποία δρούσε στο νησί μας, διαπράττοντας ληστείες και αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα σημαντικής αξίας.

Ο 36χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές όπου κρατείται, καθώς είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση σωματεμπορίας – μαστροπείας στο Φαληράκι της Ρόδου και είχε προφυλακιστεί, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας μετά την απολογία του χθες κρίθηκε και για αυτή την υπόθεση προσωρινά κρατούμενος.
Μαζί με τον 36χρονο κατηγορούνται συνολικά επτά άτομα Αλβανικής καταγωγής, τα τέσσερα εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο 33χρονος αδελφός του και ένας 29χρονος Αλβανός απολογήθηκαν τον Ιούλιο του 2016 και πήραν και οι δύο το δρόμο για τις φυλακές.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Ιούνιο του 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και στη δικογραφία που σχηματίστηκε συνολικά φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 7 άτομα Αλβανικής καταγωγής τα οποία φέρονται να διέπραξαν το προηγούμενο διάστημα στη Ρόδο δύο ληστείες και μία κλοπή, ενώ η έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή ή όχι και άλλων προσώπων.
Εκτός από τον 36χρονο και τον 33χρονο αδελφό του, στην ίδια «σπείρα» φέρονται να εμπλέκονται και δύο ακόμη συμπατριώτες τους ηλικίας 45 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης και άλλοι 3 Αλβανοί τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται και διασταυρώνονται από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αξίζει  να σημειωθεί πως ο 45χρονος και ο 29χρονος βρίσκονται παράνομα στην χώρα μας και κρατούνταν προ της σύλληψής τους για την υπόθεση αυτή, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης δούλεψαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αρκετούς μήνες έως τον Ιούνιο του 2016, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους επιστημονικής έρευνας και συνδυαστικής ανάλυσης στοιχείων - ευρημάτων σχετικά με τη σύνθεση, τους επιμέρους ρόλους και την επιλογή του στόχου τους.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε συλλογή και σάρωση γενετικού υλικού των δραστών, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ανάλυση των τηλεφωνικών διασυνδέσεών τους από την Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.
Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις παραπάνω έρευνες οδήγησαν στους δράστες, στα σπίτια ορισμένων εκ των οποίων ακολούθησε έρευνα και εντοπισμός επιβαρυντικών στοιχείων σε βάρος τους.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με αφορμή την διερεύνηση της υπόθεσης ληστείας που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η ληστεία είχε σημειωθεί στο Φαληράκι της Ρόδου όπου άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να αφαιρέσουν χρυσά κοσμήματα και χρήματα αξίας άνω των 100.000 ευρώ!
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι μέλη της σπείρας:
• Την 19.09.2015, υπό την καθοδήγηση του έγκλειστου Αλβανού μπήκαν σε κατοικία στο Φαληράκι της Ρόδου και αφού ακινητοποίησαν τους ενοίκους και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό
• Την  17.08.2015, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπών στις Καλυθιές Ρόδου και αφού τους ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό
• Την 26.04.2015, παραβίασαν κατοικία ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό