Τέσσερις νέες άδειες μικροπωλητών στη Ρόδο

Οι πρώτες τέσσερις άδειες σε μικροπωλητές στην ευρύτερη περιοχή του «Μανδρακίου», με όλες τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τη νέα χωροθέτηση που έκανε ο Δήμος Ρόδου, δόθηκαν χθες, από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια στους δικαιούχους.

Τα χαμόγελα περίσσευαν χθες για την εξέλιξη αυτή ενώ κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα δάκρυα συγκίνησής τους αφού μετά από χρόνια πήραν την άδεια στα χέρια, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ο κ. Πόκκιας: «Ολοκληρώσαμε σήμερα μία διαδικασία που ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, ένα ανοιχτό ζήτημα, σχεδόν 15-20 χρόνων, με την αδειοδότηση των μικροπωλητών στην ευρύτερη περιοχή του «Ακταίον»».

Όπως είπε, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  δόθηκε μία προθεσμία στους δραστηριοποιούμενους στην περιοχή, κατέθεσαν τα δικαιολογητικά, και οι τέσσερις πρώτοι πήραν την άδεια χθες.

Παράλληλα, δόθηκε και μία άτυπη παράταση και για τους υπόλοιπους-αν κατορθώσουν να πάρουν την άδεια-μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός.
Μετά απ’ αυτό, ανάλογα με το πόσες θέσεις θα μείνουν, όσοι πια δεν θα έχουν δικαιώματα εκεί, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, θα αποχωρήσουν διότι δεν θα έχουν άδεια και όσες κενές θέσεις υπάρξουν, θα γίνει προκήρυξη των νέων θέσεων.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι οι άδειες αυτές που δίνονται είναι αορίστου χρόνου, με την προϋπόθεση ότι κάθε χρόνο θα γίνεται ανανέωση, με την υποβολή των ενημεροτήτων και ό,τι προβλέπει ο νόμος. Και δήλωσε, ακόμη, ο κ. Πόκκιας: «Το θετικό είναι ότι, όπως έχετε δει, υπάρχει τάξη στην περιοχή. Και με τα κιόσκια και με το χώρο θεωρώ ότι έχει γίνει μία σημαντική αισθητική αναβάθμιση της περιοχής».

Το μήνυμα που έδωσε ο Αντιδήμαρχος στους πρώτους τέσσερις συμπολίτες μας που πήραν την άδεια είναι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με το Δήμο γιατί αν υπάρχει αισθητική αναβάθμιση της περιοχής θα είναι και προς όφελός τους, θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα της περιοχής και αυτό θα είναι μία καλή εικόνα για το νησί σε σχέση με αυτό που υπήρχε μέχρι και πέρυσι, το οποίο δεν εξέφραζε ούτε τους ίδιους.