Πλησίασαν τα δύο εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στη Ρόδο

Πολύ κοντά στα δύο εκατομμύρια επισκεπτών βρίσκεται μέχρι στιγμής η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί για το εννιάμηνο του έτους, καθώς καταγράφεται μία καθαρή αύξηση σε ποσοστό 8%.

Ειδικότερα το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο έφτασαν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ συνολικά 1.897.013 άτομα έναντι 1.756.365 ατόμων το ίδιο διάστημα πέρσι και 1.790.630 το εννιάμηνο του 2015.

Σύμφωνα με την καταγραφή έχει σημειωθεί αύξηση κατά 140.648 άτομα συγκριτικά με πέρσι και κατά 106.383 συγκριτικά με πρόπερσι.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκονται οι Άγγλοι που σημείωσαν αύξηση, στη δεύτερη θέση οι Γερμανοί που επίσης σημείωσαν αύξηση ενώ την τρίτη θέση ουσιαστικά μοιράζονται οι Σουηδοί και οι Ρώσοι καθώς μεταξύ τους υπάρχει μία διαφορά της τάξης των 270 ατόμων.

 Στην πέμπτη θέση κατατάσσονται οι Ισραηλινοί οι οποίοι και φέτος συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.
Σε ότι αφορά τις αγορές που κατέγραψαν μείωση όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτές δεν είναι άλλες από το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Τσεχία, και την Ουκρανία που τη φετινή σαιζόν είχαν καθοδική πορεία.

Σε ότι αφορά την Αυστρία , που επίσης ξεκίνησε με ιδιαίτερα πτωτικά ποσοστά, οι απώλειες περιορίστηκαν και τα ποσοστά της μείωσης περιορίστηκαν φέτος , έχοντας όμως καταγράψει αύξηση σε σχέση με το 2014.