Αύριο στην ανακρίτρια τα μέλη του  διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Ενώπιον της ανακρίτριας όπου θα βρεθούν αύριο για να απολογηθούν πρόκειται να δώσουν εξηγήσεις για τις σοβαρές κατηγορίες που τους βαραίνουν, η 27χρονη Γερμανίδα και οι δύο Λετονοί ηλικίας 27 και 24 ετών που συνελήφθησαν ως μέλη διεθνούς «κυκλώματος» διακίνησης κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ecstasy, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται, ωστόσο προανακριτικά τήρησαν «σιγή ιχθύος» και ζήτησαν τις όποιες εξηγήσεις να τις δώσουν σε Εισαγγελέα και ανακρίτρια. Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των συλληφθέντων αλλά και του 45χρονου Ισραηλινού που εμπλέκεται στην υπόθεση και δεν έχει συλληφθεί, έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου.

Οι τρεις αλλοδαποί θα περάσουν αύριο την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Κώστα Διακονή και Κώστα Ταμπάκη θα κληθούν να εξηγήσουν για τις τρεις βαλίτσες που περιείχαν περισσότερα από 9 κιλά κοκαΐνης, περίπου 1,5 κιλά μεθαμφεταμίνης και 4.900 ναρκωτικά χάπια και βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει έως τώρα η αστυνομία, οι τρεις βαλίτσες με τις ναρκωτικές ουσίες ήρθαν στο νησί μας, πιθανώς μαζί με τον 45χρονο Ισραηλινό από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 έχοντας στην κατοχή του εισιτήριο επιστροφής για την Ολλανδία για τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, το οποίο έγινε ανοικτό και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε.

 Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 45χρονος αλλοδαπός από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ο Ισραηλινός διέμεινε σε τουριστικό κατάλυμα της πόλης μας ενώ ερευνάται ο τόπος διαμονής του για το προηγούμενο διάστημα της παραμονής του στη Ρόδο.

Ο ίδιος φέρεται να εγκατέλειψε άλλο δωμάτιο το οποίο χρησιμοποίησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, αφήνοντας ωστόσο πίσω του τις δύο βαλίτσες, οι οποίες εντοπίστηκαν αρκετές ημέρες αργότερα από το προσωπικό του τουριστικού καταλύματος.
Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και σε έλεγχο που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2016 διαπιστώθηκε πως οι δύο βαλίτσες ήταν ειδικά τροποποιημένες καθώς είχαν διπλό πάτο και

περιείχαν κοκαΐνη βάρους 4.508 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους 1.475 γραμμαρίων και 4.900 χάπια ecstasy!
Από εκείνη τη στιγμή το δωμάτιο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και οι αστυνομικοί περίμεναν πλέον τον άνθρωπο που θα πήγαινε για να παραλάβει τις βαλίτσες.

Πράγματι στις 6 Οκτωβρίου το πρωί η 27χρονη Γερμανίδα και ο 27χρονος Λετονός πήγαν στο δωμάτιο και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς της Δίωξης την ώρα που παραλάμβαναν τις βαλίτσες για λογαριασμό του Ισραηλινού.

Επακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, όπου εντοπίστηκε ο 24χρονος συνεργός τους επίσης από τη Λετονία και επιπλέον βρέθηκε μια ακόμη ειδικά τροποποιημένη βαλίτσα με επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4.670 γραμμαρίων. Όπως, προέκυψε η συγκεκριμένη βαλίτσα είχε παραδοθεί προ ημερών από τον 45χρονο στην 27χρονη για περαιτέρω μεταφορά της.

Συνολικά κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Κοκαΐνη συνολικού βάρους 9 κιλών και 178 γραμμαρίων.
• Μεθαμφεταμίνη βάρους 1 κιλού και 475 γραμμαρίων.
• (4.900) χάπια ecstasy.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η «δράση» των εμπλεκομένων ήταν διεθνής όπως και η διαδρομή των ναρκωτικών ουσιών, ενώ άγνωστο παραμένει αν αντίστοιχη μεταφορά είχε γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν.
Σίγουρο πάντως θεωρείται ότι όλα τα μέλη του «κυκλώματος» είχαν συγκεκριμένους ρόλους.

Βάσει των ίδιων στοιχείων οι μεγάλες ποσότητες των ναρκωτικών ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ολλανδία και θα κατέληγαν στο Ισραήλ. Σε κάθε περίπτωση η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η μεταφορά και η πληρωμή
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης είναι άγνωστο άτομο το οποίο και έδινε εντολές στους τέσσερις εμπλεκόμενους για το πώς να κινηθούν ώστε να γίνεται διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Ευρώπη στο Ισραήλ. Ο 45χρονος Ισραηλινός αφού έφερε τα ναρκωτικά στη Ρόδο στη συνέχεια τροποποίησε τις βαλίτσες με τους διπλούς πάτους μέσα στις οποίες και έκρυψε τα ναρκωτικά και τις παρέδωσε στους δύο Λετονούς και στη Γερμανίδα οι οποίοι και θα τις μετέφεραν στο Ισραήλ.
Η μεταφορά θα γινόταν έναντι αντιτίμου και συγκεκριμένα επρόκειτο – σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας- να λάβουν το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστος.