Τσιντομηνάς: «Κάθε ματς μια περιπέτεια…»

Στα υπέρογκα ποσά που καλείται να πληρώσει η ομάδα της Τελχινίδας στάθηκε ο Νίκος Τσιντομηνάς, προπονητής της ομάδας της πόλης της Ρόδου, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Volleynews με αφορμή την έναρξη του 2ου υποομίλου του Α' ομίλου της Α2 γυναικών.

Ο έμπειρος προπονητής τόνισε πως μπορεί ο στόχος να είναι η παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο η εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και η βελτίωση της ομάδας μέσω αυτού σίγουρα έχουν την δική τους, ιδιαίτερη, σημασία.

Αυτή η προσπάθεια, όμως, σίγουρα θα επηρεαστεί, οικονομικά και αγωνιστικά, από τα πολύ μεγάλα ταξίδια που καλούνται να κάνουν οι Ροδίτες κάθε φορά που θα αγωνίζονται εκτός έδρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Τελχινίδας Νίκος Τσιντομηνάς αποκλειστικά στον Νίκο Μπουσμπούκη και στο Volleynews.

Ενόψει της αυριανής (σ.σ. χθεσινής) πρεμιέρας η Τελχινίδα είναι έτοιμη; Τι στόχοι έχουν τεθεί;
Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Εμείς λόγω της χιλιομετρικής απομόνωσης δεν έχουμε κάνει φιλικά. Κάναμε 1,5 μήνα επιτυχημένη προετοιμασία αλλά δεν έχουμε τεστάρει καθόλου πως μπορούμε να παίξουμε σε έναν αγώνα. Θέλουμε να δούμε πως θα παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι. Τα κορίτσια τα τελευταία 5-6 χρόνια που έβγαιναν πρωταθλητές εδώ, κάνανε 5 επίσημα παιχνίδια τον χρόνο και ο σκοπός ήταν να το ευχαριστηθούν.

Αυτός είναι και ο στόχος για φέτος, μαζί βέβαια με την παραμονή στην κατηγορία. Αλλά μας αρκεί και το να γίνουμε εμείς καλύτεροι και να αποκτήσουμε εμπειρία. Επειδή τα κορίτσια είναι ταλαντούχα και δεν έχουν εμπειρία αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Φανταστείτε πως 6 χρόνια η ομάδα είναι αήττητη αφού παίζαμε με πολύ μικρές σε ηλικία ομάδα. Δεν έχουμε ζήσει το πώς είναι το πραγματικό βόλεϊ, ένα πρωτάθλημα με 20 αγωνιστικές, με εντός και εκτός έδρας.

Τα ταξίδια από τη Ρόδο πως μπορούν να επηρεάσουν την προσπάθεια της ομάδας;
Κάθε ταξίδι που έχουμε ανά 15 ημέρες είναι μια μικρή περιπέτεια. Πρέπει να κλείσουμε από τώρα εισιτήρια, που είναι πολύ ακριβά, για 8-9 άτομα, ίσα να συμπληρώνεται η ομάδα. Πρέπει να ρυθμίσουμε τα εισιτήρια, ακόμα και του Ιανουαρίου, από τώρα, ρισκάροντας κάποια αθλήτρια να μην μπορεί να έρθει ή να μην είναι σε καλή φόρμα. Ακόμα όμως και το πώς θα μετακινούμαστε με κάποιο βανάκι ή η διαμονή σε ξενοδοχείο έχουν τα δικά τους, μεγάλα, έξοδα και την δική τους περιπέτεια.

Ένα γενικό σχόλιο για τον όμιλο:
-Σίγουρα η δική μας μάχη θα είναι με την Σάμο και την Αγία Παρασκευή. Εμείς κοιτάμε όμως αυτές τις ομάδες με πολύ σεβασμό. Εμείς, δυστυχώς είμαι μία ομάδα χωρίς μεταγραφή, λόγω και πάλι της απόστασης.