Άρης Λυκογιάννης: «Στην πίεση ξεχωρίζουν οι πραγματικοί μάγκες»

«Πόνεσε» πολύ η ήττα από το Ρέθυμνο Cretan Kings τόσο τους φίλους του Κολοσσού H Hotels όσο και τον προπονητή του. Ο Άρης Λυκογιάννης ξεκαθάρισε πως δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα αυτό καθ’ αυτό που προβλημάτισε όσο η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο παρκέ.

Έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου για τις προσωπικότητες που στελεχώνουν τον Κολοσσό ενώ ήταν κατηγορηματικός ως προς τις δυνατότητές τους τονίζοντας ότι αυτή η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει τη δουλειά που έχει γίνει και το τι μπορεί να κάνουν πραγματικά οι «θαλασσί».

«Είναι ένα δύσκολο βράδυ όχι εξαιτίας της ήττας ούτε της χρονικής στιγμής στο πρωτάθλημα, γιατί είναι η πρώτη αγωνιστική, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας που δείξαμε και του ερωτήματος αναφορικά με το χαρακτήρα. Και λέγοντας χαρακτήρα, εννοώ το πώς αντιδρά κάποιος όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και σοβαρεύουν. Στην πίεση ξεχωρίζουν οι πραγματικοί μάγκες από τα παιδάκια!

Η εικόνα μας στο γήπεδο δεν ήταν αυτή που αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της ομάδας.

Το Ρέθυμνο κέρδισε δίκαια γιατί πήρε όλες τις μονομαχίες, έδειξε μία τυπική σταθερότητα σε όλα τα δεκάλεπτα και ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια. Μόνο αυτό εμφανίστηκε στο γήπεδο!

Η στατιστική δείχνει ότι είχαμε 40% στα τρίποντα, είχαμε παραπάνω ασίστ, είχαμε λίγα λάθη (11) αλλά αυτό που δεν δείχνει η στατιστική είναι η ψυχή και η καρδιά. Πνιγήκαμε σε μια κουταλιά νερό. Κι ενώ στον πάγκο προσπαθούσαμε να ήμαστε ήρεμοι και να δώσουμε κουράγιο, βλέπαμε δέκα παγωμένα πρόσωπα. Η αντίδραση των παικτών ήταν ότι μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο».

Βασιλόπουλος: Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα

Απογοητευμένος και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο press room όπου είπε μεταξύ άλλων: «Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Από το πρώτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο έκανε το παιχνίδι του κι εμείς κυνηγούσαμε συνέχεια. Δώσαμε δυνατότητα στον αντίπαλο να βρει ρυθμό και να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε.

Αυτό ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για να δούμε πώς πρέπει να δουλέψουμε αν θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω από πέρσι. Υλικό και δυνατότητες υπάρχουν αλλά δεν το δείξαμε ούτε με τον Ολυμπιακό ούτε σήμερα (σ.σ. χθες). Η συνέχεια σίγουρα θα είναι καλύτερη αλλά πρέπει όλη τη χρονιά να στηριζόμαστε κυρίως στην άμυνά μας».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θεωρεί πως η ήττα από το Ρέθυμνο είναι ένα πολύ καλό μάθημα (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ). Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θεωρεί πως η ήττα από το Ρέθυμνο είναι ένα πολύ καλό μάθημα (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ).