Ρόδος: Έκαψαν τους διαδρόμους της παραλίας για να... κάνουν μπάρμπεκιου

Τους ξύλινους διαδρόμους που χρησιμοποιούν οι λουόμενοι για να έχουν πρόσβαση σε μια από τις πιο κεντρικές παραλίες της Ρόδου, έσπασαν κι έκαψαν (!) το βράδυ του περασμένου Σαββάτου άγνωστοι δράστες προκειμένου να... κάνουν μπάρμπεκιου και να περάσουν καλά!

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των αρμοδίων του Δήμου της Ρόδου και του υπεύθυνου των παραλιών εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κου Βασίλη Ψυλλάκη, ο οποίος ενημερώθηκε από τους ομπρελάδες το πρωί της Κυριακής και έσπευσε στο σημείο για να δει και ο ίδιος το είχε συμβεί:

Οι άγνωστοι δράστες, μπροστά ακριβώς από την παραλία του Ενυδρείου της Ρόδου, έβαλαν φωτιά κι έκαψαν ξύλινους διαδρόμους οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την πρόσβαση επισκεπτών στην συγκεκριμένη παραλία.

Στον χώρο βρέθηκαν τσάντες κρεοπωλείου και... απομεινάρια από το παραθαλάσσιο μπάρμπεκιου  που έγινε.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε παραλίες του νησιού μας. Δεκάδες άλλες τέτοιες περιπτώσεις καταγράφονται κάθε καλοκαίρι, σε παραλίες της πόλεως Ρόδου, στο Φαληράκι, την Ιαλυσό, τα Αφάντου και τη Νότια Ρόδο. Ανάλογες είναι επίσης οι ζημιές και οι φθορές που προκαλούνται στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες που υπάρχουν στις οργανωμένες παραλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το γεγονός αυτό ο Δήμος της Ρόδου θα υποβάλλει μηνύσεις στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, αξιώνοντας αποζημιώσεις σε κάθε περίπτωση.