Ταλαιπωρία για 13 επιβάτες της Ryanair που ταξίδευαν απο Ρόδο προς Αθήνα

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκε προχτές το ταξίδι από τη Ρόδο προς την Αθήνα για δεκατρία άτομα που έκλεισαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν με την εταιρία Ryan air.

Συγκεκριμένα όταν έφτασαν το μεσημέρι της Κυριακής στο αεροδρόμιο Διαγόρας και πήγαν στο check in κρατώντας τις κάρτες επιβίβασης στα χέρια τους, έμαθαν ότι δεν επρόκειτο να ταξιδέψουν γιατί όπως τους είπαν ο πιλότος… βιαζόταν να αναχωρήσει από τη Ρόδο!

Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους καθώς οι επιβάτες ήταν στην ώρα τους και σε καμία περίπτωση δεν θα καθυστερούσαν τη πτήση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αεροπλάνο για Αθήνα παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αναχωρήσει στις 2 παρά πέντε, έφυγε τελικά μισή ώρα αργότερα, γεγονός που εξόργισε όσους έμειναν έξω από τη πτήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους δεκατρείς επιβάτες ανέβηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων και προσπάθησαν να κατέβουν στην πίστα για να μπουν στο αεροπλάνο όμως εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Τελικά οι επιβάτες ταξίδεψαν για Αθήνα στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας έχοντας υποστεί αφάνταστη ταλαιπωρία καθώς κάποιοι χρειάστηκε να ξενυχτήσουν στο αεροδρόμιο ενώ κάποιοι άλλοι έχασαν την ανταπόκριση της πτήσης τους από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ρ» αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας λόγω αυτής της απαράδεκτης αντιμετώπισης από την εταιρία , έφτασε στην υπηρεσία του καθυστερημένα όχι φυσικά με δική του υπαιτιότητα, ( σημειώνεται ότι είχε βγάλει και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να είναι συνεπής από την πιθανότητα να γίνει η απεργία των ελεγκτών) ενώ σε άλλη περίπτωση φορτώθηκε στη μεσημεριανή πτήση της Κυριακής αποσκευή επιβάτη ο οποίος τελικά έμεινε στη Ρόδο!

Οι επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν εκτιμούν ότι το μπέρδεμα σημειώθηκε επειδή η εταιρία ακύρωσε πτήση της το Σάββατο λόγω της προγραμματισμένης απεργίας και όταν η απεργία ανεστάλη τελικά διοχέτευσε όσους επρόκειτο να ταξιδέψουν με αυτήν, στη πτήση της Κυριακής, αφήνοντας έξω εκείνους που θα ταξίδευαν κανονικά.

Πρόκειται όπως είπαν για απαράδεκτη τακτική από την εταιρία στην οποία έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας ενώ για το περιστατικό θα ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.