Για χειμερινό τουρισμό ακούμε, αλλά δεν... βλέπουμε

Τον... Θεό τους δεν έχουν εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού όπως φαίνεται, καθώς ανάμεσα στα μέτρα που υποτίθεται ότι πήραν για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στη χώρα μας, εφαρμόζοντας μειωμένες τιμές για τους τουρίστες που επισκέπτονται τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, φρόντισαν να... εξαιρέσουν τα οργανωμένα γκρουπ τουριστών!

Το γεγονός όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τουριστικών παραγόντων του νησιού μας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το μέτρο ως «δώρον – άδωρον» και καλούν έτσι με τη σειρά τους τοπικούς μας εκπροσώπους να προσπαθήσουν να διορθώσουν την άδικη αυτή εξαίρεση.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας του νησιού μας κος Γιώργος Μιχαλάκης, επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή είναι άδικη και σε βάρος των τουριστικών πρακτορειών και σε βάρος των ίδιων των τουριστών.

Ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε έναν τουρίστα που θα έρθει στη Ρόδο ως επισκέπτης με κρουαζιερόπλοιο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο να επισκεφθεί  από μόνος του την Ακρόπολη της Λίνδου πληρώνοντας το 50 % του εισιτηρίου, δηλαδή 6 ευρώ, ενώ σε άλλους επιβάτες του ίδιου κρουαζιερόπλοιου που θα επιλέξουν ομαδική εκδρομή να πληρώσουν (ως γκρουπ) το ποσό των 12 ευρώ!

Αυτό ισχύει σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Επί της ουσίας, κανένα πρακτορείο δεν πρόκειται κάτω από αυτούς τους όρους να προχωρήσει στην οργάνωση εκδρομών τέτοιων, γιατί εκτός των άλλων μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτεθεί και στους πελάτες και στις συνεργαζόμενες εταιρίες.

Για το θέμα αυτό, θα ζητηθεί παρέμβαση από τους βουλευτές του νομού μας, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογία, έτσι ώστε το μέτρο να γίνει προσιτό και δίκαιο και πραγματικά να αποτελεί κίνητρο για επισκεψιμότητα τουριστών τους θερινούς μήνες, στο πλαίσιο ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού των  νησιών μας.

 

Το επίμαχο έγγραφο που προκάλεσε αντιδράσειςΤο επίμαχο έγγραφο που προκάλεσε αντιδράσεις