Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο «Ocean Lava Rhodes»

Τέσσερις μέρες απέμειναν για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι στο «Ocean Lava Rhodes», τη διοργάνωση τριάθλου στις ολυμπιακές αποστάσεις της 30ης Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής είναι η 15η Οκτωβρίου ώστε στη συνέχεια να υπάρξει η απαραίτητη οργάνωση των ατομικών παρουσιών αλλά και των σκυταλοδρομιών για την επιτυχία. Μια μέρα πριν τον αγώνα, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, θα γίνει το τεχνικό συνέδριο και αμέσως μετά το pasta party για συμμετέχοντες και εθελοντές στη διοργάνωση.

Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στην πόλη της Ρόδου και περιλαμβάνει κατά σειρά 1500μ. κολύμβηση, 40χλμ. ποδηλασία και 10χλμ. τρέξιμο, θα ξεκινήσει στις 9.00 και αποτελεί το έναυσμα ώστε η Ρόδος να παραμείνει ανάμεσα στους προορισμούς όλων όσοι αγαπούν το τρίαθλο. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια η ΡΟΔΙΑΚΗ είναι παρούσα, αποτελώντας το χορηγό επικοινωνίας της, προκειμένου το νησί να είναι πια έννοια…ταυτόσημη με το τρίαθλο, ύστερα από κινήσεις την τελευταία εξαετία γι’ αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές:
Προϋποθέσεις Εγγραφής

Η εγγραφή είναι ανοιχτή σε κάθε αθλητή άνω των 18 ετών. Το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης, μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο, που καθορίζεται από τον οργανωτική επιτροπή του Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon.
Προϋπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η καταχώριση της συμμετοχής είναι η υπογραφή της φόρμας Αποποίησης Ευθύνης, τις ημέρες πριν από τον αγώνα.
 
Κόστος Συμμετοχής και Ακύρωσης
Ατομική Συμμετοχή
Κόστος:

Μέχρι και 30/09/2016: 45€
Μέχρι και 15/10/2016: 55€
Μέχρι και 24/10/2016: 65€
Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 30/09/2016: cost: – 25€
Μέχρι και 15/10/2016: cost: – 30€
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 35€
 
Ομάδες Σκυταλοδρομίας των 2 ή 3 ατόμων
Κόστος:

Μέχρι και 24/10/2016: 60€
Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 30€

Οι διαδρομές
Ζώνη Αλλαγής

Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007.

Κολύμβηση: 2 Γύροι από 750μ.
Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.
 
Ποδηλασία: 4 Γύροι από 10χλμ.
Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα συνεχίσουν πίσω, προς τη ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από τη μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στη ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.
 
Τρέξιμο 3 Γύροι από 3.3 Km
Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στη έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Σιντριβανιού, στην αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.