Προσλήψεις 240 ατόμων  ζητά ο δήμος της Ρόδου

Την πρότασή του για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο Δήμος Ρόδου, συνολικά για 240 άτομα, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, και Τεχνικών Έργων.

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, ο οποίος μαζί με το γραφείο προσωπικού είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την κατάρτιση της πρότασης, παρ’ όλο που δόθηκε μία παράταση για να καταθέσουν οι Δήμοι τις προτάσεις τους, μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ρόδου, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε και έληγε η προθεσμία, υπέβαλε την πρότασή του, μετά από πολλή εντατική δουλειά.

Ο Γενικός, δεν παρέλειψε, επίσης να σημειώσει ότι, φέτος, η διαδικασία ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, ζητούσαν από τον Δήμο να υποβάλει ειδικότητες γενικά και αόριστα, με αριθμό που ζητούσαν και στη συνέχεια ενέκριναν ή όχι κάποιες θέσεις, μέχρι να βγει ένα συνολικό νούμερο. Για παράδειγμα πέρυσι είχαν εγκρίνει για το Δήμο Ρόδου 244 θέσεις, βάσει μίας αίτησης που είχε κάνει, οι οποίες δεν καλύφθηκαν όλες αν και υπήρχε ενδιαφέρον.

Φέτος, η διαδικασία ήταν διαφορετική αφού όφειλε ο Δήμος να καταρτίσει συγκεκριμένες δράσεις ανά Διεύθυνση, με πολύ συγκεκριμένο έργο, με υποέργα που θα γίνουν, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Επίσης, εξ αρχής είπαν ότι ο Δήμος Ρόδου δικαιούται 240 θέσεις. Από αυτές, όμως, περίπου οι 70 θέσεις δεσμεύτηκαν για βοηθητικό προσωπικό σε σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας.

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο κ. Κορναρόπουλος, παρ’ όλο που ο Δήμος θα χρειαζόταν και τις θέσεις αυτές, δεν μπορεί να έχει αντίρρηση να ενισχυθούν σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, που έχουν τις ανάγκες τους, Τις 70 αυτές θέσεις για την Α’ βάθμια και τη Β’ βάθμια Εκπαίδευση και κάποια Κέντρα Πρόνοιας, προσυμπλήρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών βάσει αιτημάτων των υπηρεσιών αυτών. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι, εν τέλει, η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει 170 θέσεις.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος θα είναι ο διαχειριστής των ατόμων αυτών, αφού θα προσληφούν μέσω του Δήμου και θα παρακολουθούνται από  αυτόν αλλά δεν θα είναι σε δομές του.

«Έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες και τους υπηρεσιακούς των Διευθύνσεων και τους πολιτικούς προϊστάμενους για να καταρτιστούν ρεαλιστικά πλάνα, βάσει των ατόμων βέβαια», λέει ο Γενικός και συμπληρώνει ότι από τη στιγμή που όλοι οι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσιακοί θέλουν το καλύτερο για την υπηρεσία τους, είναι λογικό τα αιτήματά τους να είναι πάντα μεγαλύτερα σε αριθμό. Έτσι, ο ίδιος με το γραφείο προσωπικού, που είχαν την ευθύνη, αναγκαστικά προέβησαν σε μία περικοπή θέσεων.

Πάντως, και από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, φαίνεται ότι ο Δήμος επιθυμεί να δώσει έμφαση στον τομέα της καθημερινότητας αφού το μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων, περίπου ένα 40%, έχει δοθεί στην καθαριότητα με δράσεις όσο αφορά και τη σάρωση και την αποκομιδή και το ΧΥΤΑ. Ένα, επίσης μεγάλο ποσοστό για δράσεις του Πρασίνου, όπως συντηρήσεις πάρκων κτλ., και ανάλογο δόθηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες για τη συντήρηση δημοτικών πάρκων, κτιρίων, γηπέδων και σχολείων.

Φέτος, η εργασία θα είναι για οκτώ μήνες και αν ο ΟΑΕΔ βγάλει την προκήρυξη μέσα στον Οκτώβριο ώστε να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι, το αρχικό πλάνο προέβλεπε μέσα Νοέμβρη να έχουν προσωπκό, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα δοθούν παρατάσεις. Έτσι, ευελπιστούν ότι τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου θα έχει ο Δήμος το προσωπικό αυτό.

Όπως εξηγεί ο Γενικός, επειδή, λοιπόν, αναμένεται ότι θα έχουν το προσωπικό αυτό αρχές της νέας σεζόν και την ευαίσθητη περίοδο Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, οπότε και γίνεται η προετοιμασία της πόλης για τη θερινή περίοδο, έδωσαν βαρύτητα σε προσωπικό το οποίο θα βοηθήσει στο να είναι έτοιμη η Ρόδος για την υποδοχή των τουριστών.

Πάντως, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι το ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές είναι μεγάλο και, μάλιστα, πέρυσι, υπήρχαν πάρα πολλές αιτήσεις από ενδιαφερόμενους που προέρχονταν από άλλες περιοχές της χώρας. Κάποιες θέσεις που δεν καλύφθηκαν πέρυσι ήταν λόγω ειδικότητων αφού ζητούσαν πολλούς μηχανικούς και γιατρούς.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν ειδικότητες που είχαμε πολύ μεγάλο ενδιαδφέρον και από την ηπειρωτική Ελλάδα, παρ’ όλο που οι αποδοχές είναι 500 ευρώ το μήνα, καθαρά, με ασφαλιστική κάλυψη, οκτάωρο, για οκτώ μήνες. Ίσως να παίζει ρόλο και το γεγονός ότι το οκτάμηνο αυτό μετριέται ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κορναρόπουλο, επειδή έγινε καλή δουλεια απ’ όλες τις Διευθύνσεις, εάν καλυφθούν οι θέσεις που έχουν ζητήσει, θα γίνει ένα γραφείο από τη Διεύθυνση Εμπορίου που έχει να κάνει με την προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα στελεχώνεται με ειδικούς επιστήμονες (σ.σ. κοινωνιολόγους, Διοίκηση επιχειρήσεων, οικονομικό, πληροφορική). Υπάρχει μία θέση που είναι για να υποστηριχθεί η καταγραφή και η προώθηση του απόδημου ελληνισμού, όπως επίσης πρόβλεψη για να ενισχυθούν τα μουσεία με φύλαξη και καθαριότητα ώστε τουλάχιστον αυτούς τους οκτώ μήνες να μπορέσουν να λειτουργούν περισσότερες ώερες. Δόθηκαν και θέσεις για τη στήριξη των παιδικών σταθμών με νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους προκειμένου να λειτουργήσουν και τον Ιούλιο που κλείνουν υποχρεωτικά κάποιοι παιδικοί σταθμοί.

Ειδικότερα, ανάμεσα στις θέσεις είναι: Για τη Διεύθυνση Καθαριότητας βοηθητικό προσωπικό, περιβαλλοντολόγος, τοπογράφος μηχανικός, μηχανικός περιβάλλοντος, βιολόγος, επόπτης καθαριότητας, οδηγοί, μηχανοτεχνίτες οχημάτων, χειριστές μηχανημάτων έργων κ.α. Για την Υπηρεσία Πρασίνου ζητούνται γεωπόνοι, βοηθητικό προσωπικό, δασολόγος, χειριστές καλαθοφόρων κ.α. Για τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ζητούνται κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικού, ψυχολόγος κ.α.

Για τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων η πρόταση περιλαμβάνει ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, σοβατζήδες, οδηγούς, βοηθούς οικοδόμους, κ.α.

Τέλος, υπάρχει η πρόβλεψη, ακόμα, για τις Διευθύνσεις Διοικητικού, Οικονομικού, Προσχολικής, Τουρισμού, Εμπορίου, Πρωτογενούς Τομέα, αλλά και για τη Β’ Σχολική Επιτροπή, όπως και για το Τμήμα Ροδίων Διασποράς.