«Τέσταρε» μόνο τους εφτά ο Διαγόρας

Το πιο δυνατό του φιλικό στην περίοδο της προετοιμασίας έδωσε το περασμένο Σάββατο στην τέντα ο Διαγόρας ο οποίος υποδέχθηκε την Καλλιθέα, επικρατώντας με 75-74.

Ωστόσο, ούτε από αυτό το παιχνίδι βγήκαν ασφαλή συμπεράσματα για το πόσο ισχυρός θα είναι φέτος ο «γηραιός» καθώς του έλειπαν τα δύο πέμπτα του βασικού του σχήματος.

Ο Κυριάκος Μάγος δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιώργο Μαρουλλάκη και τον Νίκο Βίλα ενώ χρησιμοποίησε ως επί το πλείστον πέντε παίκτες συν ακόμη δύο με μικρότερο χρόνο συμμετοχής.

Προφανώς, ο ίδιος είδε αυτό που ήθελε μία εβδομάδα πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν και γι’ αυτό άφησε τους μικρούς στον πάγκο, εστιάζοντας περισσότερο στους «παλιούς» Βογιατζή και Παρδακά και στους νέους Ματσαμά, Καταβαίνη, Νούτση (και κατά δεύτερο λόγο στον επίσης νεοαποκτηθέντα Μπότσα). Ο Παναγιώτης Φυλτζανίδης, που επίσης παρέμεινε στο ρόστερ, δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου.

Από αυτήν την εικόνα, ο Διαγόρας δεν εξέπληξε αφού έκανε το αναμενόμενο. Στηρίχθηκε επιθετικά στα «βαριά όπλα» του που δεν είναι άλλοι από τους Βογιατζή και Παρδακά ενώ χρησιμοποίησε την ταχύτητά του για να υπερισχύσει στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον, αξιοποίησε την πληθώρα των φάουλ που κέρδισε σκοράροντας από τη γραμμή των βολών.