Δ. Γάκης: Να μάθει ο κόσμος για τα  πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά

Για τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, τη συζήτηση για το χρέος και το νομοθετικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης. Ο κ. Γάκης, τόνισε πως χθες στη βουλή ήρθε η ώρα να μιλήσουμε συγκεκριμένα, αυτό το τέρας το απόστημα πρέπει να σπάσει, πρέπει τα άτομα και οι οικογένειες και τα κόμματα που το έχουν εκθρέψει να λογοδοτήσουν».

«Στη Bουλή έχουν γίνει πολλές συζητήσεις ήρθε η ώρα να μιλήσουμε συγκεκριμένα, αυτό τέρας το απόστημα πρέπει να σπάσει, πρέπει τα άτομα και οι οικογένειες και τα κόμματα που το έχουν εκθρέψει να λογοδοτήσουν παράλληλα{...}  ο πολίτης θέλει να δει πράξεις που να δικαιώνει το αίσθημα δικαιοσύνης», τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Γάκης υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο δικαιοσύνης που είναι καθοριστικός παράγοντας και εκεί έχουμε καινούργια δεδομένα από την Εξεταστική Επιτροπή για τη δανειοδότηση των κομμάτων και ΜΜΕ.

Σήμερα πάμε πιο πέρα ο κόσμος θέλει να δει χειροπιαστά πράγματα και στη δημόσια διοίκηση στην οποία υπάρχει μια σχέση ανάμεσα σε πολίτη- τον πολιτικό και τη δημόσια διοίκηση που δεν είναι καλή.
Ο κ. Γάκης μάλιστα εκτίμησε πως η πολιτική συμπεριφορά των πολιτών δείχνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής η οποία θα μετατραπεί σε στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα περιφερειακά κανάλια, είπε πως είναι μια μικρογραφία των κεντρικών, ενώ υπογράμμισε πως και σε αυτά υπάρχει μια προβολή συγκεκριμένων προσώπων.
Έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα ΜΜΕ τίποτα δεν είναι υγιές λειτουργούν με ελλείψεις, ενώ οι εφημερίδες είναι σε κατάσταση κλείνω δεν κλείνω.

Τέλος, σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση είμαστε σε μια δύσκολη φάση το ΔΝΤ έχει απαιτήσεις, η ΕΕ από την άλλη δεν θέλει να περικόψει το χρέος, άρα είμαστε σε μια  φάση ποιος από τους δύο θα επικρατήσει. «Νομίζω πως η ΕΕ πρέπει να βρει λύση για το πώς θα διαχειριστεί το χρέος, χωρίς να επικρατήσουν ακραίες λογικές».