Φυλάκιση 5 ετών για υπεξαίρεση σε 63χρονο Ροδίτη

Ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε χθες από Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 63χρονος Ροδίτη ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου από το δικαστήριο το οποίο διέκοψε για χθες προκειμένου να εξετάσει όλα τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και να εκδώσει την απόφαση του.
Στον 63χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας (καθότι μετέπειτα προέβη σε ορισμένες πληρωμές των ποσών που του καταλογίζονται) ωστόσο κρίθηκε ένοχος για ποσό 249.671,93 ευρώ τα οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε και την χρηματική αποζημίωση που έχει ζητηθεί.

Η υπόθεση αφορά την διαχείριση δύο τουριστικών καταστημάτων που βρίσκονται μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας, και τα οποία είχε αναλάβει με σύμβαση που υπέγραψε το 2007 ο 63χρονος να λειτουργεί και βέβαια να κάνει όλες τις προμήθειες και να πληρώνει και τις υποχρεώσεις.

Ωστόσο βάση και της έγκλησης που κατατέθηκε σε βάρος του ο 63χρονος δεν έπραξε όσα είχαν συμφωνηθεί αν και ελάμβανε τις εισπράξεις με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος.
Ο 63χρονος δια του συνηγόρου κ. Σάββα Χαραλάμπους άσκησε έφεση, ενώ ως πολιτική αγωγή παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Χαρίτος.