Στις 13 Μαρτίου η δίκη για το  βιασμό και την αποπλάνηση απο δάσκαλο χορού

Για τις 13 Μαρτίου αναβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης ανήλικης κοπέλας από τον παππού, τη μητέρα και τη θεία της.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αδυνατούσαν να παραστούν λόγω υποχρεώσεων σε άλλες εξίσου σημαντικές υποθέσεις που εκδικάζονταν από άλλα δικαστήρια της χώρας και για αυτό ζήτησαν διακοπή ή αναβολή. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλλει τελικά για τις 13 Μαρτίου 2017 την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ συνεχίζεται η κράτηση των τριών κατηγορουμένων στους οποίους έχουν επιβληθεί βαρύτατες ποινές από το πρωτόδικο δικαστήριο, στην Κω.

Ειδικότερα, η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού έχει κριθεί ένοχη για τον βιασμό , την αποπλάνηση και άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της κόρης της και της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών κατά συγχώνευση, ο παππούς έχει κριθεί ένοχος για αποπλάνηση και τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία έχει κριθεί ένοχη σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του είχε απαλλάξει από κάθε κατηγορία την γιαγιά η οποία κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση και τελικά κρίθηκε αθώα.