Ψήφοι-λαός και γκάλοπ

Του Κώστα Σαρρή

Κ. διευθυντά! Σήμερα ξαναμπήκα στον πειρασμό να κάνω πάλι κάποιες συγκρίσεις, ίσως για να επιβεβαιώσω ότι εγώ τουλάχιστον έχω σώας τας φρένας, και ότι άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να ξανακάνουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και απλής αριθμητικής δημοτικού σχολείου! Κι αυτό γιατί δεν ανέχομαι πια να μιλούν για ψήφο του “λαού” και “προτίμηση λαού”!

Σίγουρα άλλη σημασία έχει ο σημερινός λόγος όπου “λαός” νοείται η πλειοψηφία των Ελλήνων κι άλλη η έννοια όπου λαός μπορεί να είναι ο καθένας από μας άσχετα από αριθμό υποδεικνυόμενων!

Το 2015 λοιπόν κ. διευθυντά ψήφισαν μόνο 5.690.000 (πέντε εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες) Έλληνες ψηφοφόροι από το σύνολο των περίπου 10.000.000 (δέκα εκατομμυρίων) εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους! Ήτοι το 56,9%! Από αυτό το 56,9% πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ το 36% Αν κάνουμε τις απλές αριθμητικές πράξεις θα δούμε ότι τους ψήφισαν 2.000.000 Έλληνες!

Τα γκάλοπς τώρα δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό που κυμαίνεται από 16 έως 18% του συνολικού εκλογικού σώματος, αφού το αντιπροσωπευτικό δείγμα των δημοσκοπικών εταιρειών είναι επί του συνόλου των Ελλήνων ψηφοφόρων! Ας κάνουμε πάλι λοιπόν μια απλή αριθμητική πράξη της πρώτης δημοτικού. Πόσο είναι το 10.000.000 επί του 18% (το καλύτερο καταγραφέν ποσοστό). Θαύμα! Είναι 1.800.000! Άρα η κυβερνώντες θα έπρεπε να ευχαριστούν αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές και όχι να βαυκαλίζονται σαν επιλογή των Ελλήνων!

Αυτοί που τους έκαναν κυβέρνηση είναι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που δεν πήγαν να ψηφίσουν! Τα γράφω κ. διευθυντά έτσι όχι για άλλον λόγο παρά γιατί παρουσιάζονται οι σημερινοί σαν παντοδύναμοι και κυρίαρχοι ενώ έχουν αποδοχή από τον κόσμο μικρότερη απ’ αυτήν που είχαν ο Παπαδόπουλος και ο Πατακός και η παρέα τους! Αυτοί όμως ήξεραν ότι είναι δικτάτορες!

Ο Τσίπρας όμως το ξέρει ότι είναι σαν δικτάτορας! Ξέρει ότι έφθασε προσπαθώντας να φτιάξει κόμμα να οπίζει και να καθορίζει τις ζωές όλων μας. Το να μας υπενθυμίζει συνέχεια τις ψήφους των βουλευτών του που απεδείχθησαν στις ψηφοφορίες ανδρείκελα δεν μου λέει τίποτα! Ένα ερώτημα μόνο θέλω να υποβάλω.

Πώς λέγεται αυτός που προκειμένου να αποκομίσει ώφελος διαστρεβλώνει τις δυνατότητες και παρουσιάζει το μέλλον μαζί του σαν παράδεισο. Αν ήξερε τις δυνατότητες  και τις απέκρυψε είναι απατεώνας. Αν δεν τις ήξερε τότε δεν κάνει για κυβερνήτης. Αν έκανε και τα δύο τότε είναι ΣΥΡΙΖΑ!