Δ. Κρεμαστινός: Οι μόνοι που ωφελήθηκαν είναι οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός παραχώρησε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στους σταθμούς Ράδιο ΕΝΑ της Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά σχετικά με την Προ Ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που διεξήχθη χθες στη Βουλή, στις οποίες τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό το οποίο είχα τονίσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ότι, δηλαδή, η συζήτηση αυτή τους μόνους που θα ωφελήσει θα είναι τους εχθρούς του Κοινοβουλευτισμού, δηλαδή τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Διότι ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το ποιος ή ποιο κόμμα είναι περισσότερο ή λιγότερο διαπλεκόμενος αλλά το πώς θα σταματήσει ή τουλάχιστον θα περιοριστεί η διαπλοκή. Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δυστυχώς δεν έδωσε τίποτε το νεότερο από όσα ήταν γνωστά και δεν έπεισε ότι θα ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο που θα βοηθήσει στο σταμάτημα ή έστω στον περιορισμό της διαπλοκής.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πώς βλέπει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, απάντησε ως εξής:
«Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει κατά γράμμα τις απαιτήσεις της Τρόικας και των δανειστών. Το 2010, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επέβαλε τον ειδικό νόμο που εσείς οι δημοσιογράφοι ονομάζετε «Νόμο Κατσέλη», ο οποίος προστατεύει την πρώτη κατοικία. Και χρησιμοποιώ τη λέξη «επέβαλε» γιατί εάν δεν είχε ψηφιστεί εκείνος ο νόμος θα έπεφτε η Κυβέρνηση. Διότι, τότε, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε καταστήσει καθαρό ότι δεν θα στήριζε άλλο την Κυβέρνηση. Ο νόμος αυτός λοιπόν, πρέπει σήμερα να επικαιροποιηθεί και να εξακολουθήσει να ισχύει εξυπηρετώντας ουσιαστικά αυτούς που δεν μπορούν οικονομικά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δανείων τους.
 Κάθε πολίτης θα πρέπει να μπορεί να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να αποδείξει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά. Και εφόσον η Δικαιοσύνη αποφαίνεται θετικά, να μην γίνεται πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας.

Με τον τρόπο αυτό η ιδιόμορφη αυτή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα αποδείξει ότι στοιχειωδώς μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα των αδύναμων οικονομικά πολιτών, όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ έπραξε στο πρώτο μνημόνιο.»