Διαμαρτυρία κατοίκων του Ροδινιού

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο, απέστειλαν χθες μέσω της «Ροδιακής» κάτοικοι της περιοχής του Ροδινιού, ζητώντας από τον ίδιο την άμεση παρέμβασή του και από τις αρμόδιες υπηρεσίες την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι επισημαίνουν:
«Ανοιχτή επιστολή προς τον αξιότιμο δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Αγαπητέ δήμαρχε, είμαστε κάτοικοι της οδού Παύλου Γινευτού, στο Ροδίνι, δίπλα στον υποσταθμό της ΔΕΔΗΕΕ.

Έχουμε πολλά προβλήματα σ’ αυτή την περιοχή όπου κατοικούμε. Είμαστε 30 οικογένειες, σε αυτό τον δρόμο που εφάπτεται με την οδό Ρόδου – Λίνδου αλλά στην πραγματικότητα το τέλος του δρόμου μας είναι γκρεμός.

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει διέξοδος σε περίπτωση που συμβεί φωτιά, σεισμός ή οτιδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει δηλαδή δρόμος διαφυγής.

Αριθμός δεν υπάρχει στα σπίτια μας και ο ταχυδρόμος πετάει την αλληλογραφία όπου βρει. Φωτισμό δεν έχουμε και μάλιστα, σας ενημερώνουμε ότι σε αυτό το σκοτεινό σημείο, έπεσαν και αυτοκίνητα αφού δεν ήξεραν πως στο τέλος του δρόμου είναι προστατευτικά κιγκλιδώματα και δίπλα μας είναι αυτές οι επικίνδυνες κεραίες της ΔΕΗ που κανονικά έπρεπε να έχουν μεταφερθεί σε περιοχή χωρίς σπίτια.

Η ειρωνεία μάλιστα, είναι ότι γύρω από το κτίριο της ΔΕΗ είναι ηλεκτροφωτισμένη η περιοχή με προβολείς κι εμείς στα 20 μέτρα βρισκόμαστε μέσα στο σκοτάδι και κινδυνεύουμε.

Κάναμε αίτημα επανειλημμένως και στους πρώην δημάρχους κ.κ. Χατζηευθυμίου και Κουσουρνά, με υπογραφές κατοίκων αλλά τίποτα δεν έγινε.

Εκτός από όλους αυτούς τους κινδύνους, υπάρχει κι ένα μικρό κομμάτι βουνού που όταν βρέχει έχουμε κατολισθήσεις και κλείνει ο δρόμος! Τα σπίτια επίσης κινδυνεύουν μαζί με εμάς κάθε φορά.

Επιτέλους κύριε Δήμαρχε, ήμαστε φορολογούμενοι πολίτες και μένουμε στη Ρόδο μας, στην πόλη για την ακρίβεια που είναι η πρωτεύουσα.

Ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα χωριά μας  έχουν δρόμους, φως, αριθμούς κλπ. Εδώ όλη η περιοχή είναι  υποβαθμισμένη με όλους αυτούς τους κινδύνους που περιγράψαμε παραπάνω.

Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το να μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια όταν ερχόμαστε κι όταν φεύγουμε από τα σπίτια μας. Λίγη άσφαλτος στις λακκούβες και ασφαλτόστρωση στην περιοχή ζητάμε τόσα χρόνια. Τόσο δύσκολο είναι πια;

Μετά τιμής
Κάτοικοι της περιοχής».