Παράπονα και ανησυχίες εξέφρασε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας

Το…παράπονό του και την αγωνία του εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στα μέλη της Δημοτικής Αρχής, προχθές το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, που, ως γνωστόν, συγκαλείται πριν από κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως λένε οι πληροφορίες, λοιπόν, ο κ. Χατζηδιάκος εξέφρασε την αγωνία του στους στενούς του συνεργάτες επειδή, το τελευταίο διάστημα, βλέπει…να έχει πέσει το ηθικό των συμβούλων. Ο λόγος, όπως φέρεται να τους εξήγησε, είναι ότι ενώ γίνεται έργο δεν προβάλλεται αρκετά ή σωστά.

Είπε, ακόμη, ότι δέχονται κριτική για τον τομέα της καθημερινότητας αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τη δραματική μείωση πόρων που έχει υποστεί ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., την περικοπή των ΚΑΠ κτλ., την ίδια στιγμή που καλείται να πληρώνει 2,5 εκατ. ευρώ το μήνα για τη μισθοδοσία.
Τόνισε, λοιπόν, προς τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, ότι πρέπει να δημοσιοποιούν και να επικοινωνούν καλύτερα το έργο που κάνουν.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, λένε οι ίδιες πληροφορίες, είπαν στον Δήμαρχο ότι αν προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάθεση μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες (σ.σ. που ήρθε για καταρχήν έγκριση στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δ.σ.), εάν έχουν μία παρουσία στα χωριά και προσληφθεί προσωπικό για τη σάρωση, γίνει και προμήθεια μηχανημάτων, τότε η εικόνα στην καθημερινότητα θα βελτιωθεί πολύ για το υπόλοιπο της θητείας.

Ο κ. Χατζηδιάκος, πάντως, εξέφρασε το παράπονό του ότι ενώ προσπαθούν πολύ για να επιλύσουν ζητήματα τα οποία είχαν βαλτώσει τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται. Ως παράδειγμα ανέφερε την απεμπλοκή της παραχώρησης της χρήσης της «Ροδιακής Έπαυλης» στο Δήμο που προχωράει με τη συμβολή του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.

Επίσης, ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους Αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους και τους Προέδρους των Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο ώστε να γνωρίζουν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής πως προχωρούν τα διάφορα θέματα και τι εξελίξεις υπάρχουν και να προβάλλεται αναλόγως το έργο τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι και η προχθεσινή συνεδρίαση είχε αρκετές απουσίες μελών της δημοτικής πλειοψηφίας, αφού ήταν…μείον δέκα μέλη, κάποια από τα οποία πάντως δικαιολόγησαν την απουσία τους.