Ένα γήπεδο «κόσμημα» για όλη τη Δωδεκάνησο!

Σπουδαίο έργο αποτελεί για την πανέμορφη Σύμη το κλειστό γυμναστήριο «Ιωάννης Καπνουλάς» το οποίο είχε κάνει εγκαίνια το Μάιο του 2014.

Την περασμένη Κυριακή, έκανε και τα αγωνιστικά του εγκαίνια, είναι πλήρως εξοπλισμένο και πανέτοιμο να φιλοξενήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της τοπικής ομάδας η οποία κάνει την επανεμφάνισή της στα πρωταθλήματα μπάσκετ.

 

Ο διάδρομος που οδηγεί στους χώρους των αποδυτηρίων.Ο διάδρομος που οδηγεί στους χώρους των αποδυτηρίων

 

Το «Ι. Καπνουλάς» είναι ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο με λειτουργικούς χώρους κι εύκολη πρόσβαση ενώ το μισό είναι χτισμένο κάτω από το έδαφος!

Απ’ έξω θυμίζει ιδιωτικό σχολικό εκπαιδευτήριο και μέσα ο χώρος είναι φιλόξενος κι άνετος σε κάθε γωνιά του. Διαθέτει ηλεκτρονικό πίνακα και 24άρια τελευταίας τεχνολογίας, καινούριο παρκέ και μπασκέτες, άρτια αποδυτήρια και εξέδρες με πλαστικά καθίσματα σε χρώματα μπλε και κόκκινο.

«Είναι το καλύτερο γήπεδο που διαθέτει ο νομός» είπε ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Θανάσης Σταμούλης, μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα, προσθέτοντας: «Τέτοια παλάτια πρέπει να γίνουν και στη Ρόδο που υποτίθεται ότι έχει τις περισσότερες ομάδες μπάσκετ στα Δωδεκάνησα».

 

 

Η Καλλιθέα ανήκει στις ομάδες που «πονάνε» στο θέμα του γηπέδου, σε σημείο τέτοιο που ο δήμαρχος της Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο οποίος ήταν από νωρίς στο γήπεδο για να υποδεχθεί την προσκεκλημένη ομάδα και παρακολούθησε όλο τον αγώνα, πρότεινε στον κ. Σταμούλη να δηλώσει ως έδρα το «Ι. Καπνουλάς» και ο δήμος θα συνδράμει οικονομικά στις μετακινήσεις! «Θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά να ερχόμαστε στη Σύμη να δίνουμε τους αγώνες μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Καλλιθέας.

 

Η είσοδος του γυμναστηρίου με την ξύλινη οροφή και το μαρμάρινο έδαφοςΗ είσοδος του γυμναστηρίου με την ξύλινη οροφή και το μαρμάρινο έδαφος


Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο δήμαρχος Σύμης ξεκίνησε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την ομάδα για την τιμή που μας κάνανε να έρθουν στη Σύμη για το πρώτο φιλικό που γίνεται εδώ. Μας έδωσε ζωντάνια η ομάδα της Καλλιθέας και γι’ αυτό ήρθε και τόσος κόσμος σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) στο γήπεδο.

Το γήπεδό μας είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο. Εμείς δε διώχνουμε ομάδες από το σπίτι τους. Εμείς τις καλωσορίζουμε κι είμαστε στη διάθεσή τους για ό,τι μας χρειαστούν».

 

Ο Πρόεδρος της Καλλιθέας, Θανάσης Σταμούλης, με το Δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.Ο Πρόεδρος της Καλλιθέας, Θανάσης Σταμούλης, με το Δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα

 

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό αθλητικό έργο του νησιού, ο δήμαρχος τόνισε πως «φτιάχτηκε με πολύ κόπο αλλά και με πολύ μεράκι. Όταν ξεκινήσαμε να το φτιάχνουμε, κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει κλειστό 2.500 τετραγωνικών μέτρων. Μία γερμανική εφημερίδα έγραψε «στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, φτιάχνεται ένα γήπεδο μεγαλύτερο από το νησί!».

 

Ο εξωτερικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου ΣύμηςΟ εξωτερικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου Σύμης


Πρέπει, βέβαια, να αξιοποιηθεί σωστά. Εκτός από μπάσκετ, μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες χάντμπολ, πινγκ πονγκ, έχει εξοπλισμό ξιφασκίας, έχει γυμναστήριο για τους αθλητές ενώ είναι και πολιτιστικό κέντρο αφού μπορούν να γίνουν συνέδρια, συναυλίες κλπ. μιας κι έχουμε προμηθευτεί ειδικό τάπητα για να μην αλλοιώνεται το παρκέ.

Να ξέρετε ότι αυτό το γήπεδο δεν ανήκει μόνο στη Σύμη αλλά σε όλη τη Δωδεκάνησο».