Τρία χρόνια φυλάκιση  για κλοπές και διαρρήξεις σε 38χρονο Ροδίτη

Ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στον 38χρονο Ροδίτη ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού κατηγορούμενος για κλοπές και διαρρήξεις όχι μόνο σπιτιών και αυτοκινήτων, αλλά και εκκλησιών!

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Βλάχου και επέβαλε στον 38χρονο την παραπάνω ποινή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Ιανουάριο του 2014 είχε κριθεί ένοχος για αυτή την υπόθεση από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, χωρίς όμως η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο 38χρονος η οποία εκδικάστηκε προχθές από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο 38χρονος, ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα, είχε συλληφθεί στις 23 Ιουλίου 2013 μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ιαλυσού, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης χρησιμοποιώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο εκινείτο στην ευρύτερη περιοχή Ιαλυσού-Κρεμαστής-Παραδεισίου, όπου ανάλογα με την περίπτωση είτε εισερχόταν από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες είτε έσπαζε τα τζάμια παραθύρων οικιών και οχημάτων αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια πουλούσε αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Ειδικότερα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής που διέπραξε ο δράστης:

•    Την 17-07-2013 βραδινές ώρες στο Παραδείσι, παραβίασε παράθυρο οικίας ημεδαπού και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, ρολόγια και φο-μπιζού

•    Την 19-07-2013 βραδινές ώρες στην Κρεμαστή, μπήκε από ανοικτή μπαλκονόπορτα σε μονοκατοικία, όπου έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει τίποτα

•    Την 20-07-2013 πρώτες πρωινές ώρες στην Κρεμαστή αποπειράθηκε να μπει από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή

•    Την 20-07-2013 πρώτες πρωινές ώρες στην Ιαλυσό διέρρηξε δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ ξενοδοχείου και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα

•    Την 21-07-2013 πρώτες πρωινές ώρες στην Κρεμαστή διέρρηξε δυο ξεχωριστά διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας και αφαίρεσε είδη ρουχισμού, ρολόγια κοσμήματα κ.α.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 38χρονου βρέθηκαν διάφορα προϊόντα κλοπής, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.