Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου «Το αγόρι  της χαρμοσύνης»

Με αφορμή τα 20 χρόνια Ελληνορωσικής  Φιλίας ο Δήμος Ρόδου και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού –Αθλητισμού Ρόδου σας προσκαλούν, στην παρουσίαση του βιβλίου του Ρώσου συγγραφέα Γιούρι Νετσιπορένκο σε μετάφραση Φαίδρας Μαλανδρή «Το αγόρι της χαρμοσύνης» εκδ. Kasseris Publications, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστοριδείου Μελάθρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Παπαντωνάκης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν η κ. Σουσάνα Καρδούλια, ηθοποιός – σκηνοθέτις, και ο κ. Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ, ποιητής.
Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό θα συνομιλήσει με τον ίδιο το συγγραφέα και τον εικονογράφο του βιβλίου Εβγκένι Ποντκολζιν.

Το Public Ρόδου, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και οι εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν , στην πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου Γκαγκάριν – ο κόσμος από χαμηλά, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.μ.μ. στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου.
Στο πάνελ συμμετέχουν ο Κώστας Σαμιωτάκης και η Ανδρομάχη Μπατζούκη.

«Από πού κρατάει η σκούφια μας;»
Ο ραδιοφωνικός σταθμός 103,7 Στο Κόκκινο Ρόδου σας προσκαλεί, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στις 7μ.μ. σε μια εκδήλωση που εξερευνά το παρελθόν και το παρόν της  Ρόδου μέσα από επώνυμα, ιδιωματισμούς και ντοπιολαλιές των κατοίκων της.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Μανώλης Αντωνόγλου (στέλεχος Συμιακού Θεάτρου), Γιώργος Κατσαδώρος (επικ. Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου), Δημήτρης Κυπριώτης (προϊστάμενος Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου), Αντώνης Χατζηιωάννου (μηχανικός Δήμου Ρόδου, πρ. αντιπεριφερειάρχης).
Παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς του νησιού θα ερμηνεύσουν μαθητές-μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας και χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου(προλογίζει ο υποδιευθυντής Χρήστος Θεολόγος)

Συντονίζει ο Παύλος Μεθενίτης, παρουσιαστής της εκπομπής του ρ/σ Στο Κόκκινο.
Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου.