Έδειξε χαρακτήρα ο Υγρός Στίβος Ρόδου στη Σαντορίνη

O Υγρός Στίβος Ρόδου στη δεύτερη μέρα των αγώνων του «SANTORINI EXPERIENCE  2016» συμμετείχε ως ένας από τους εκπροσώπους της ελληνικής κολύμβησης, που έχει κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης τελευταίως. Ο Σπύρος Γιαννιώτης άλλωστε, έφερε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ενώ η Κέλλυ Αραούζου στην ίδια διοργάνωση πήρε την 11η θέση. Επίσης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος κατάφερε να προετοιμάσει τους αθλητές για τις επιτυχίες χάρις τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, η οποία με πενιχρά οικονομικά και τεχνικά μέσα υποδομής έφθασε σε αυτούς τους άθλους.

Ταυτοχρόνως, στην καταπληκτική αυτή κολυμβητική διαδρομή των 2469 μ. σε ανοιχτή θάλασσα, που συγκέντρωσε 172 συμμετοχές από όλο τον πλανήτη και ξεκίνησε από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, πέρασε πάνω από τον κρατήρα και  οδήγησε στο Παλιό Λιμάνι στα Φηρά όπου βρισκόταν ο τερματισμός, ο Υγρός Στίβος Ρόδου διακρίθηκε ιδιαίτερα, αφού με τη 2η  θέση στις Γυναίκες και μια 5η όπως επίσης την 47η στους Άνδρες, κατέδειξε το τεράστιο βάθος της ομάδας στην κολύμβηση. 

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Καμπέρης κολύμπησε ακολουθώντας τέμπο, καθότι είχε λίγες μόνο προπονήσεις  στο άθλημα ενώ με ενεργειακή  οικονομία, μια και ήταν καταπονημένος από το Δρόμο των 10 χλμ. της προηγούμενης μέρας, έφθασε με χαρακτηριστική ευκολία στον τερματισμό στην 47η θέση με βελτίωση της επίδοσής του  από τις προπονήσεις της Ρόδου.

Ευδοκία Κρητικού και Κυριάκος Μαυράκης  τα πήγαν περίφημα στη ΣαντορίνηΕυδοκία Κρητικού και Κυριάκος Μαυράκης τα πήγαν περίφημα στη Σαντορίνη

Ο 14χρονος  Κυριάκος Μαυράκης, κολύμπησε άφοβα και έχασε μόνο από τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ανδρών και Γυναικών.

Τερμάτισε 7ος συνολικά , 5ος  Άνδρας πίσω από Γιαννιώτη, Φωκαϊδη, Αρνιακό και Νέγρη ( την Εθνική Ανδρών δηλαδή) την Αραούζου και την Κρητικού (Εθνικές Ομάδες Γυναικών και Νεανίδων) και βέβαια ήταν 1ος  στους Παίδες, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος που θαύμασε την ποιότητα και το νεαρό της ηλικίας του.

Η Ευδοκία Κρητικού κολύμπησε εξαιρετικά, ξεκινώντας με παρατεταμένο σπριντ ενός χιλιομέτρου και οδήγησε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα χεριά-χεριά με το Γιαννιώτη, όπως είδε όλη η υφήλιος σε ζωντανή σύνδεση μέσω διάφορων διαδικτυακών ιστοτόπων. Τερμάτισε 6η συνολικά, 10 μέτρα πίσω από τον Αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη και στα…πόδια της Κέλυς Αραούζου, 11ης στην Ολυμπιάδα. Παράλληλα, έδειξε έτοιμη και πολύ συγκινημένη, εισέπραξε το θερμότατο χειροκρότημα των παιδιών της Εθνικής, που την καλωσόρισαν και πάλι στις τάξεις τους και του κόσμου, που κυριολεκτικά παραληρούσε για την…αφρόκρεμα της ελληνικής και παγκόσμιας κολύμβησης.

Το SANTORINI EXPERIENCE 2016  ήδη έχει τύχει παγκόσμιας προβολής, με Διεθνή Δίκτυα να έχουν κάνει εκτενή κάλυψη, όπως το SKY SPORT και το CNN. Επίσης, θα προβληθεί από τη NOVA, και το FOX SPORT θα γυρίσει ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί και στις πέντε ηπείρους.

Ήδη η ομάδα του Υγρού Στίβου Ρόδου έχει προσκληθεί επισήμως από όλους τους φορείς και χορηγούς και έχει υποσχεθεί αν τα οικονομικά το επιτρέψουν να βρίσκεται στο SANTORINI EXPERIENCE 2017.

Ο Σταύρος Καμπέρης συμμετείχε στον αγώνα δρόμου και στον αγώνα θαλάσσηςΟ Σταύρος Καμπέρης συμμετείχε στον αγώνα δρόμου και στον αγώνα θαλάσσης

13ος στα 10χλμ ο Καμπέρης
Στην επαρχιακή οδό Οίας-Φοιρών  της Σαντορίνης και σε μια απαιτητική διαδρομή ανωμάλου δρόμου με πολλά ανηφορικά και κατηφορικά σημεία με κλίση έως και 40%, έχοντας όμως ως θέα την καλντέρα, ο Σταύρος Καμπέρης συμμετείχε και στην απόσταση των 10χλμ. Παρά την κούραση από το ταξίδι έως και τη Σαντορίνη, ο βετεράνος αθλητής του Υγρού Στίβου Ρόδου έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στον αγώνα δρόμου, κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων, αφού την επόμενη μέρα διεξήχθη το αγώνισμα της κολύμβησης.

Με χρόνο 1.13.20, πήρε την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία του και την 13η της γενικής, αλλά θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα, αν άνοιγε ταχύτητα στο τέλος, μετά την…επίθεση των τριών αθλητών που τον ακολουθούσαν, δεδομένου και του ότι δεν κατευθύνθηκε προς το στενό μονοπάτι του βουνού. Σίγουρα ήταν μια σημαντική εμπειρία για τον Σταύρο Καμπέρη που συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες αντοχής με έντονο συναγωνισμό.