Στήριξη από τη «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου

Σημαντική είναι η στήριξη της «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ» προς την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου όλα αυτά τα χρόνια με τη μεταφορά των αποστολών για τα διασυλλογικά και τα αναπτυξιακά της πρωταθλήματα.

Με αφορμή τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στη Λέσβο 1 και 2 Οκτωβρίου, η συγκεκριμένη εταιρεία έδειξε πόσο κοντά είναι στον αθλητισμό μεταφέροντας όλες τις αποστολές μας, χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση στον Πειραιά.

Παρά το ότι ουσιαστικά δεν θα υπήρχαν έσοδα, η εταιρεία προσφέρθηκε και ναύλωσε το Dodekanisos Express ώστε να χρειαστούν μόνο τρεις μέρες για την πραγματοποίηση του συνολικού ταξιδιού οι συμμετέχοντες και όχι έξι, αν πήγαιναν μέσω Πειραιώς.

Εκπροσωπώντας όλα τα σωματεία της Δωδεκανήσου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ , όπως παρακάτω
«Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, εξ ονόματος των δωδεκανησιακών σωματείων στίβου, των αθλητών και συνοδών προπονητών, επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της προς τη ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ για την ανταπόκριση στο αίτημά της για διάθεση του Dodekanisos Express, προκειμένου να μεταφερθούν οι αθλητικές αποστολές της Δωδεκανήσου στη Λέσβο για τους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου (1-2 Οκτωβρίου 2016).

Η αποδοχή του αιτήματός μας, εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως "χορηγία", ανεξάρτητα του γεγονότος της ύπαρξης οικονομικού τιμήματος για τη μεταφορά, αφού ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι τα έξοδα υπολείπονταν των εσόδων.

Και μόνον το γεγονός της τριήμερης παραμονής του πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης ( υποχρεωτική αργία) είναι δηλωτικό της εν γνώση της Εταιρείας μη συμφέρουσας συμφωνίας, από οικονομικής άποψης.

Η εναλλακτική επιλογή για τη μετακίνηση των αθλητικών αποστολών (μέσω Πειραιά) ήταν χρονοβόρα σε αποκαρδιωτικό βαθμό, καθώς και αποτρεπτική για πολλούς (απώλεια 6 ημερών), ως προς τη συμμετοχή τους.

Με το Dodekanisos Express η αναχώρηση από τη Ρόδο έγινε τη Παρασκευή το πρωί (08.00) και η άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης το βράδυ της ίδιας μέρας (19.00). Η αναχώρηση των αθλητικών αποστολών από τη Μυτιλήνη, μετά τους αγώνες του διημέρου (1-2 Οκτωβρίου 2016), πραγματοποιήθηκε το πρωί (08.10) της Δευτέρας (3/10) με την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι της Ρόδου στις 19.00 την ίδια μέρα.

Σε τελική ανάλυση και με αφορμή την αναγκαιότητα θαλάσσιας συγκοινωνιακής διασύνδεσης των Αιγαιοπελαγιτών μεταξύ τους, η πραγματοποίηση αυτής της μετακίνησης για την εξυπηρέτηση του θεσμού των ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ, καταδεικνύει περίτρανα την έλλειψη συγκοινωνιακού μέσου στο Ανατολικό Αιγαίο.»