Συνεχίζεται το «σίριαλ» στο γυναικείο

Μέχρι αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το πρωτάθλημα γυναικών το οποίο ξεκινάει, βάσει προκήρυξης, στο τέλος του μήνα.

Μπορεί να δήλωσαν συμμετοχή έξι ομάδες και να έγινε η κλήρωση των αγώνων για δύο Ομίλους (Ρόδου και Νήσων) όμως, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε μείωση του αρχικού αριθμού συμμετοχών και δεν αποκλείεται ακόμη και συγχώνευση των Ομίλων σε έναν.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής, το πρόβλημα αφορά στα δύο σωματεία της Κω, τον Ιπποκράτη και τον Ανταγόρα.

Ως γνωστόν, ο Ιπποκράτης παραιτήθηκε της συμμετοχής του στην Α2 εθνική κατηγορία κι επέστρεψε στο τοπικό, με απόφαση της νέας διοίκησης του συλλόγου. Όμως, η επαναλειτουργία του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ανταγόρα στηρίχθηκε στη (μαζική) μετακίνηση των αθλητριών του Ιπποκράτη οι οποίες φέρονται αμετακίνητες στην απόφασή τους να μην κατέβουν με την παλιά τους ομάδα αλλά να πάρουν τα δελτία τους στον Ανταγόρα και να κάνουν εκεί ένα νέο ξεκίνημα.

Ακόμη και αν οι εφτά μεγάλες φύγουν, ο Ιπποκράτης έχει πρόθεση να κατέβει στο γυναικείο με τις νεανίδες και τις κορασίδες. Μόνο που στην κατάσταση ονομάτων με τα αθλούμενα μέλη, ο Ιπποκράτης πρέπει να έχει ένα μίνιμουμ αριθμό γυναικών προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο γυναικείο πρωτάθλημα, έστω και αν παίζουν μόνο οι μικρές.

Και κάπου εκεί δημιουργείται το όλο πρόβλημα στο οποίο θα δώσει οριστική λύση η Ομοσπονδία έως αύριο…